andrew higgins thumbCURAÇAO – Rugbycoach Andrew Higgins begeleidt het Curaçaose rugbyteam bij de komende vier interlands. Op 10 mei ontvangt het team St. Lucia, 7 juni volgt St. Vincent (uit) en twee weken later staan de British Virgin Islands op het programma. Naar verwachting speelt Curaçao in augustus nog een wedstrijd.

Dat laatste duel zou gaan om promotie naar de hoogste divisie in het Caribische gebied. Curaçao geldt als topfavoriet om zich daarvoor te kwalificeren.

Coach Higgins
Higgins kwam als speler uit in 217 wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland. Nadat hij zijn loopbaan moest beëindigen vanwege blessureleed werd hij coach.

Niet goedkoop
Higgins is niet de goedkoopste optie maar momenteel wel noodzakelijk, vindt president van de rugbybond Arthur Hogesteger. “Met Rob Perry als huidige coach hebben we een hele goede, maar we willen hem tijdelijk ondersteunen omdat Perry ook in het veld een van onze belangrijkste spelers is. En je kan niet alles tegelijk. Perry heeft ons al naar verschillende successen geleid. We willen dit positief ondersteunen door het inbrengen van Higgins.”

andrew higgins

www.versgeperst.com