• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

Leroy Fer leed gisteren met Norwich City een 2-0 nederlaag op visite bij West Ham United. In de slotfase trokken de Hammers het duel naar zich toe door goals van James Collins (84′) en Mohamed Diamé (90′). De nederlaag is voor Norwich des te pijnlijker omdat West Ham naar de tiende plaats klimt met 28 punten, terwijl Norwich met drie punten minder zestiende staat. Bij de Canaries speelde Fer de hele wedstrijd. Datzelfde gold voor Leandro Bacuna bij Aston Villa (elfde, 28 punten). De uitwedstrijd in Cardiff tegen City eindigde in 0-0. Zojuist speelde Vurnon Anita de volledige wedstrijd voor Newcastle United thuis tegen Tottenham Hotspur. Door twee treffers en twee assists van Emanuel Adebayor ging Newcastle onderuit met 0-4.

Duitsland
In Duitsland is de competitie weer hervat in de 2. Bundesliga. Charlison Benschop maakte maandag de 90 minuten vol voor Fortuna Düsseldorf. De spits uit Koraal Specht scoorde niet in het 1-1 gelijkspel bij 1860 München.

Eredivisie
In Nederland stond de inhaalwedstrijd FC Groningen-FC Twente op het programma, die eerder was afgelast vanwege hevige sneeuwval. Dit keer waren de omstandigheden niet veel beter: voetbalbond KNVB heeftvoor de wedstrijd zelfs een boete opgelegd aan FC Groningen vanwege het slecht bespeelbare veld. Het duel eindigde in 1-1. Richairo Zivkovic viel in na 63 minuten kreeg vijf minuten voor tijd een droomkans op de winnende treffer, maar hij gleed weg op het erbarmelijk slechte veld – waardoor de voetbalbond impliciet gelijk kreeg. FC Twente-verdediger Cuco Martina bleef op de bank tot de 69ste minuut en loste toen Rasmus Bengtsson af.

 

www.versgeperst.com