Foto RVD - Koos Breukel: Willem-Alexander en MaximaCURAÇAO – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gisteravond een biertje gedronken met de Russische president Poetin. Dat gebeurde in het Holland Heineken House in Sotsji, blijkt uit beelden van RTL Boulevard. Poetin nam gisteren op eigen initiatief een kijkje in het Holland Heineken House.

De Russische president bezocht de Olympic Club, het afgesloten gedeelte van het feesthuis waar alleen bestuurders, sporters en familieleden van sporters komen. Willem-Alexander en Máxima zouden Poetin hebben verwelkomd met een biertje. De president sprak onder meer over de organisatie van de Spelen en de training van vrijwilligers, die uit heel Rusland komen. Het koninklijk paar zei dat de sportfaciliteiten zijn gebouwd volgens ‘de hoogste standaarden’ en dankten de vrijwilligers voor hun inzet, zo staat op de officiële site van Poetin.

Ireen Wüst
Schaatser Ireen Wüst werd gisteren gehuldigd in het Holland Heineken House nadat ze een gouden medaille haalde op de drie kilometer. Poetin feliciteerde Wüst met haar plak. De ontmoeting was controversieel omdat Wüst lesbisch is, terwijl gastland Rusland onder vuur ligt vanwege de schending van gelijke rechten voor homo’s, lesbiennes en transseksuelen. Eerder kondigde de atleet aan Poetin een hand te geven.

© Novum

www.versgeperst.com