• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

honkbalCURAÇAO – Het aantal honkballers dat vanuit Curaçao de overstap naar de Verenigde Staten maakt wordt steeds groter. De Dutch Caribbean Baseball Academy (DCBA) zal door het succes zeer waarschijnlijk de status krijgen van honkbalacademy binnen de honk- en softbalbond KNBSB. Dat meldt honkbalsite.com.

Phil Llewellyn Senior begeleidt Curaçaose honkballers bij hun poging om profhonkballer te worden. “Het is leuk te zien hoe deze kinderen zich ontplooien.” Llewellyn is de vader van honkbaltalent Phildrick Llewellyn en is één van de oprichters van DCBA. Hij gaf enkele jaren geleden zijn baan bij het Korps Politie Nederlandse Antillen op en verhuisde naar Florida. Zijn zoon was twee jaar eerder al vertrokken naar de VS om een carrière als profhonkballer te kunnen realiseren.

Academy
Honkbaltalenten worden door de academy ondersteund bij de voorbereiding op de overstap naar de VS. Ook worden ze geholpen met het combineren van hun studie en sport. Met behulp van Stichting Studie Financiering Curaçao (SSC) hebben 53 honkballers de overstap kunnen maken. Richard Moesker, Quinsly Balentien en Jerrison Beaumont behoren tot de laatste aanwinsten.

Toezegging
De Nederlandse honk- en softbalbond heeft de stichting toegezegd ondersteuning te bieden met betrekking tot financiën, materiaal en kennis. “Op dit moment worden de statuten aangepast om de stichting aan te kunnen merken als een officiële KNBSB academie”, aldus Llewellyn Sr.

4 reacties op “‘Honkbalacademy Curaçao binnenkort KNBSB erkenning’”

 1. Masterrrr en zo hoort het…
  Nog veel meer erkenning op veel meer gebieden..

 2. Hopelijk dat ze een fijne opvoeding hebben gekregen zonder rare fratsen!

 3. Wel weer apart dat Nederland nu gaat helpen.. Waarom doet de overheid van Curacao zelf niets? Het is een feit dat Curacao veel Honkbal talenten produceert en dat ondanks vrijwel geen ondersteuning van de overheid.. Honkbalinfrastructuur is zeer zwak en daarom hulde voor de Curacao coaches dat ze ondanks dat tot wereldprestaties komen. Stel nu eens voor wat er kan gebeuren als er wel geld in gestoken word? Curacao kan kwa honkbal het Brazilie van het voetbal worden.. Met het voetbal zal het denk ik wel nooit wat worden in Curacao zolang er geen lange termijn visie is.. Honkbal heeft zich al bewezen daartegen!

 4. Ben heel blij dat de KNBSB ons kan helpen na SOTO met SOFTBAL een beetje licht een goeie sportpark, wij hebben heel veel softbal talenten na banda bou ,SOTO en omgeving .. laat die kinderen niet verloren gaan ,,..KNBSB …