• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens na het afgelopen weekeinde.

Vurnon Anita (Newcastle United) en Leroy Fer (Norwich City) stonden gisteren tegenover elkaar in de Engelse Premier League. Beiden speelden de volledige wedstrijd mee met hun clubs. Newcastle United had echter veel pech in de afronding: de ploeg van Anita raakte drie keer het houtwerk. Zodoende eindigde de wedstrijd doelpuntloos. Löic Rémy (Newcastle) en Bradley Johnson (Norwich) werden in de slotfase uit het veld gestuurd na een onderlinge confrontatie.

Derby
Leandro Bacuna nam het met Aston Villa op in een heuse derby tegen West Bromwich Albion. De doelpunten vielen in de eerste helft als rijpe appelen. Na een vroege 0-2 voorsprong voor Bromwich, kwam Villa vlak voor rust terug en nam het een 3-2 voorsprong. De gelijkmaker kwam van de voet van Bacuna op aangeven van Matt Lowton. De ruststand was uiteindelijk 3-3. In de tweede helft bepaalde Chris Benteke uit een strafschop de eindstand op 4-3 voor Aston Villa.

Jetro Willems
Goed nieuws uit de ziekenboeg van PSV. De hamstringblessure van Jetro Willems valt mee, zo toont een mri-scan aan. Er is daarbij geen schade aan zijn hamstring waargenomen. Eerder viel de international uit in de thuiswedstrijd tegen AZ. Hij traint nog wel apart van de groep. Het is nog onzeker of de verdediger zondagmiddag kan spelen tegen RKC.

leandro bacuna
Foto: Aston Villa/twitter; Bacuna viert zijn treffer

www.versgeperst.com