Uphill ChallengeCURAÇAO – De vijfde editie van de Uphill Challenge vindt zaterdag plaats bij Fort Nassau. Ongeveer honderd wielrenners gaan in vier uur tijd zo vaak mogelijk de heuvel op en weer af. Per keer dat de 21 procent steile heuvel beklommen wordt, wordt er geld opgehaald ten bate van de bestrijding van kanker.

Voor hun prestatie kunnen de renners zich laten sponsoren door vrienden, familie of bedrijven om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het geld gaat naar het Prinses Wilhelmina Fonds, dat lokale kankerpatienten bijstaat.

Buitenlandse belangstelling
Niet alleen landskinderen staan te trappelen om de heuvel te beklimmen. Er zijn inschrijvingen uit Aruba, Nederland en Canada. De Canadese deelnemers hebben vorig jaar meegedaan toen ze op vakantie vernamen over de Uphill Challenge. Dit jaar zijn ze teruggekomen voor het evenement. De Nederlandse deelnemer heeft zijn reis naar het eiland speciaal geboekt om aan alle evenementen van de Ride for the Roses deel te nemen. Dit ter nagedachtenis van zijn vorig jaar aan kanker overleden echtgenote.

Alistar Monte
De Curaçaose fietser Alister Monte is gebrand op een overwinning komende zaterdag bij de jubileumeditie van de Uphill Challenge. In 2011 heeft Alister al eens de Uphill Challenge gewonnen toen hij 35 maal de berg wist te bedwingen. Dit jaar hoopt hij zijn persoonlijk record te verbreken. Het parcoursrecord is in handen van Sebastiaan Ton met 40 rondes.

Fietsers
De inschrijving is nog steeds open, de kosten zijn 70 gulden. Ook minder getrainde fietsers zijn daarbij hartelijk welkom. Wil je deelnemen aan de Uphill Challenge, dan kun je je inschrijven bij de fietszaken Dasia Cycling of Vistabike of via de website. Alle deelnemers moeten tussen 15.00 en 16.00 uur hun startnummer en chip ophalen. De start is om 17.00 uur. De finish vindt plaats om 21.00 uur.

Informatie
Sponsoren kunnen bellen met Rieuwen Groeneveld op nummer 6702828 of een e-mail sturen aan uphillchallenge@ridefortheroses.net. Parkeren is mogelijk bij Ennia vanwaar pendelbusjes het publiek naar de top vervoeren. Boven op de berg wordt een klein feestje gevierd met DJ Maarten Schakel.

www.versgeperst.com