honkbal_thumbCURAÇAO – In Miami heeft het All-American Team de Baseball Classic, onderdeel van de Power Showcase, gewonnen van het All-World Team: 6-2. Dat meldt honkbalsite.com. In de wedstrijd kwamen drie Curaçaoënaars in actie voor het wereldteam, waarvan twee op de werpersheuvel.

Kevin Moesker was de startende werper en beschaamde dat vertrouwen niet. In drie innings gooide hij maar liefst zeven strikeouts. Wel kreeg hij een punt tegen. Tussen de vierde en zesde inning liep de Amerikaanse ploeg uit naar een 5-1 voorsprong, waarop Jerrison Beaumont met alle honken bezet op de heuvel kwam. De Curaçaose pitcher gooide hierop direct een strikeout voor het einde van de zesde inning. In de achtste inning werd hij vervangen met twee strikeouts, tweemaal een vrije loop en twee hits tegen. Tweede honkman Quinsley Balentien kwam niet tot een honkslag (0 uit 2), maar legde goed veldspel op de mat.

Nederland
De selecties op de Power Showcase bevatten de grootste honkbaltalenten van het moment. Bij de wedstrijd waren dan ook talrijke talentscouts van profclubs aanwezig. Ook Nederland had een driemansdelegatie in deze wedstrijd. Jorin van Amstel (derde honk), Shane Boeree (catcher) en Jelle Kroft (eerste honk) kregen speeltijd. Van Amstel verzorgde twee hits voor het wereldteam.

www.versgeperst.com