voetbalCURAÇAO – De Europese voetbalcompetities liggen in de winter enkele weken stil. Alleen in Engeland wordt doorgevoetbald dat het een lieve lust is. Vandaag kwamen de clubs in actie in de derde ronde van de FA Cup. Vurnon Anita en Leandro Bacuna verschenen daarbij aan de aftrap.

Voor Vurnon Anita werd het meteen de laatste bekerwedstrijd van het seizoen. Newcastle United verloor in eigen huis namelijk van Cardiff City (1-2). Papiss Cissé zette de thuisploeg na een uur op voorsprong, maar treffers van invallers Craig Noone en Fraizer Campbell deden de score omslaan in het voordeel van Cardiff. Anita speelde de hele wedstrijd mee.

Blamage
De grootste blamage van de dag ging naar Aston Villa. Met Leandro Bacuna de volle 90 minuten in de gelederen ging de ploeg onderuit tegen derdedivisionist Sheffield United: 1-2. Jamie Flynn zag zijn schot na 19 minuten van richting veranderd worden, waardoor de bezoekers aan de leiding kwamen. Nicklas Helenius maakte gelijk na 75 minuten. De ‘Villains’ verloren echter alsnog door toedoen van een knappe goal van James Flynn.

Replay
Bij Norwich City ontbrak Leroy Fer. Zonder de middenvelder speelden de ‘Canaries’ thuis met 1-1 gelijk tegen Fulham. Darren Bent zette Fulham op voorsprong, Robert Snodgrass bepaalde de eindstand op 1-1. In het Engelse bekervoetbal wordt in dat geval de wedstrijd opnieuw gespeeld, ditmaal op het veld van de tegenstander. Deze replay vindt plaats op 14 of 15 januari in het Londense stadion Craven Cottage, de thuisbasis van Fulham.

www.versgeperst.com