Riechedly BazoerCURAÇAO – De zeventienjarige verdediger Riechedly Bazoer, speler van Jong Ajax en Nederland U19, mag mee met het trainingskamp van de hoofdmacht van Ajax. Dat meldt de club. Maandag vertrekt de selectie van de landskampioen naar Turkije.

Tot en met 12 januari krijgt hij de kans om zich te bewijzen in de selectie, die uit 26 man bestaat. Op het kamp treft Bazoer een andere verdediger met Curaçaose wortels in de persoon van Ricardo van Rhijn. Dit seizoen speelt Bazoer in de eerste divisie in Jong Ajax. Zijn laatste wedstrijd was op 21 december tegen MVV (3-1 winst), toen hij om medische redenen uit voorzorg werd gewisseld in de rust.

Talent
Bazoer wordt al jarenlang als een groot talent beschouwd. Hij is door de Amsterdammers weggekaapt uit de jeugdopleiding van PSV. Dat ging met dermate veel ruzie tussen beide clubs gepaard dat de voetbalbond bepaalde dat Bazoer pas na zijn zestiende voor Ajax mocht uitkomen en zodoende enkele maanden aan de kant stond. Ook diverse Premier League-clubs hadden destijds interesse.

www.versgeperst.com