Hedwiges MaduroCURAÇAO – Hedwiges Maduro tekent naar verwachting een contract bij het Griekse PAOK Thessaloniki. Als de medische keuring positief uitvalt speelt de 28-jarige middenvelder voortaan in Thessaloniki, zo meldt de Griekse club. Maduro komt over van Sevilla waar hij in de zomer van 2012 aan de slag ging.

De oud-Ajacied kreeg geen rugnummer bij de Spaanse ploeg en speelde dit seizoen maar een wedstrijd. Voor hoelang Maduro tekent en of er een transfersom betaald moet worden, maakte de club van trainer Huub Stevens nog niet bekend.

Loopbaan
Maduro begon zijn loopbaan bij Ajax in 2004. Hij bleef de club uit Amsterdam vier seizoenen trouw om vervolgens in januari 2008 de overstap te maken naar Valencia. Na vierenhalf seizoen maakte hij de transfer naar Sevilla. Hij kwam in zijn loopbaan achttien keer uit voor het Nederlands elftal waaronder een duel tijdens het WK in 2006.

© Novum

17 reacties op “Maduro bijna bij PAOK Thessaloniki”

 1. Magda, ik heb helemaal niets gezegd over een straat naar een sporter noemen. Dat heeft ook helemaal niets met zijn sportieve carriere te maken maar met politiek. En met dat soort politiek wil ik niets van doen hebben. En nogmaals over zijn prive leven heb ik ook geen mening want ik ben daar niet bijgeweest. Ik benoem alleen zijn sportieve prestaties en die waren boven gemiddeld in de beste baseball competitie ter wereld.
  Dat andere een rolmodel van sporters of andere publieke figuren willen maken is hun goed recht maar ik denk dat de meeeste personen die een goede carriere in de spotlights (sport, muziek) hebben op het moment dat zij hiermee starten niet bij zichzelf dachten laat ik maar eens een rolmodel worden. Dit wordt hen opgedrongen door de maatschappij. Een hoop mensen die niet in de spotlights staan doen ook hele foute dingen. Maar omdat zij niet bekend zijn worden ze niet gelijk aan de hoogste boom ophangen. Nogmaals ik heb helemaal niets met prive levens van bekende personen en ga hen al helemaal niet verdedigen maar sportieve prestaties kunnen we allemaal zelf zien en vergelijken.

 2. Beste Wiwi , Andruw Jones heeft in total 0 MVP awards gewonnen. Hij heeft ook geen MLB kampioenschappen. Hij heft wel 9 Golden Gloves!! Nu ook een kampioenschap vanuit Japan. Eigenlijk snap ik best wel dat er een straat naar hem vernoemd is.

  Over Maduro: hij is altijd een geode suptopper geweest. Persoonlijk denk ik niet dat griekenland een goede stap is voor een voetballer, ik zou nooit daar gaan als ik een prof zou zijn. Er zijn veels te veel verhalen van salarissen die niet uitbetaald worden , corruptie en rascisme. Laat staan de taal!!! PAOK zal wel meevallen en het feit dat er een nederlandse Coach duo is , zal wel in Maduro’s voordeel zijn. Maar toch, Spanje , Nederland, en Portugal zijn betere opties als je het mij vraagt. Vooral als je nog in beeld wilt blijven voor Oranje. Griekenland en Turkije zijn landen die wel goed betalen, maar de eredivisie scoort nog steeds beter op de UEFA cooeficientie lijst.

 3. Ray, je kunt nog zo’n mooie carriere gehad hebben, dan nog ga je geen straat noemen naar een sporter die bij een reeks incidenten in de prostitutiesfeer betrokken is geweest, zijn vrouw mishandelde, openbaar dronken was enz.

 4. Wat een hoop onzin is men hier aan het uitkramen. Maduro is een zeer goede subtop speler in Europa. Niemand heeft ooit beweerd dat hij wel ‘even’ in de top van van Europa of wereldvoetbal zou gaan meedoen met zijn capaciteiten. Paok is een prima club voor hem. Ze spelen in de volgende ronde tegen Benfica voor de Europa league. Voor de zogenaamde kenners: Benfica cq Portugeesvoetbal heeft zeker ook geen niveau. Huub Stevens en Ton Lokhoff zijn twee hele goede ervaren trainers(van Paok). Daarnaast doet het Griekse voetbal het mondiaal/europees gewoon goed. Ze gaan naar het WK. Ze staan op nummer 12 van de Fifa ranking en ze hebben een Europees kampioenschap achter hun naam staan. Ik zou zeggen, al die betweters probeer zelf maar eens op dat niveau een carriere van ruim 10 jaar op te bouwen in de europese subtop dan zul je ervaren dat het niet mee zal vallen.
  Voor wat betreft A. Jones, over zijn prive leven laat ik mij niet uit maar deze jongen heeft vanuit het niets de top van het Baseball in de USA gehaald. Je kunt niet tot je 40ste op top niveau mee. Uitzonderingen daargelaten. Maar ook hij heeft een prima carriere achter de rug waar de meeste jongetjes op het eiland allen maar van kunnen dromen.

 5. Interlandcarriere van Maduro:
  Basisplaatsen: 7
  Invalbeurten: 11
  Gewisseld: 3
  Minuten: 846
  Gewonnen: 11
  Gelijk: 7
  Verloren: –

 6. @ Marian. Geen enkele club in Nederland had belangstelling in Maduro, en dat zegt wel genoeg.

  Maar dan wel vanwege de prijs-kwaliteit verhouding en zijn looneisen. Nederlandse clubs leiden alleen nog jonge spelers op en betalen lage prijzen.

 7. Geen enkele club in Nederland had belangstelling in Maduro, en dat zegt wel genoeg.

  Overigens zeg ik dat zonder leedvermaak, want Maduro vond ik altijd een heel beschaafde jongen zonder een tafellaken van tattoos over zijn lichaam en die verwijfde oorbelletjes van zijn Antilliaanse collega’s,

 8. @Jackson, We hebben het over de Grieke competitie.. Grappig dat julllie er altijd maar meteen Nederland mee moeten bijhalen.. Beetje last van een minderwaardigheidscomplex dat je ALTIJD alles met Nederland wil vergelijken?

  Natuurlijk Nederland stelt ook internationaal op clubvoetbal niet meer mee (daar helpt een overwinning op Barcelona ook niet bij). Clubs verliezen van teams uit Luxemburg, Roemenie, Bulgarije, Zweden en Noorwegen.. Maar daar gaat het niet over Jacksontje!
  En verdienen.. tja je moet het wel krijgen.. en dat is het probleem.. en als je 2 wedstrijden verliest wordt je er gewoon uitgegooid! Kijk maar na hoeveel spelers nog geld krijgen van Griekse clubs! trouwens google racisme en griekenland.. je moet er wel oppassen als donker meedemens!

 9. @ Jackson. stellen ze nog steeds meer voor dan jullie

  Om Jacinto Daal en Nos mes no por meteen te generaliseren met “jullie” gaat mij te ver.

 10. @ Jackson. Nu meen ik toch echt in een reactie van jou gelezen te hebben, dat je van dit forum zou vertrekken om er nooit meer terug te keren. Als je al net zo onbetrouwbaar bent als de politiek, schiet dit forum zijn doel als rolmodel voorbij. Had dan eerst gezegd, dat je “bij nader inzien” of “met de kennis van vandaag” van je eerdere reactie afstand neemt.

 11. Ach ach ach, de Griekse competitie slecht?
  Volgens mij staat er een griekse ploeg in de “round of 16” van de champions league (Olympiacos).
  Uit Nederland…..not 1.
  Daarnaast is er ook nog een Griekse ploeg over in de Europa league (PAOK)

  Ik zal niet beweren dat de griekse competitie de beste van de wereld is, maar om nou te zeggen dat ze heel slecht zijn?

  Top: Spanje, Italie, Engeland, Duitsland

  Subtop: Ligt allemaal heel dicht bij elkaar, maar naar mijn mening hoort Griekenland hier ook bij. Zeker op basis van resultaat in 2013

 12. Beste Azijnzeikerds,

  Wees lekker jaloers, want achteruitgang of niet… zelfs bij een 5e rangscompetitie (wat niet eens het geval is) stellen ze nog steeds meer voor dan jullie 🙂 en sterker nog… ze verdienen nog steeds meer dan jullie.

  Zelfs als ze nu onder een boom hangen (waar jullie ook altijd over zeiken) hebben ze nog steeds meer geld dan jullie en meer bereikt.

  Dus blijf maar lekker zeiken, ze zijn toch in alle opzichten veel beter dan jullie 🙂

  Happy new year 🙂

 13. @Wiwi, Andruw heeft veel gewonnen dat is waar maar zijn carriere is ook wel als een nachtkaars uitgegaan.. en dan hebben we het niet over de schandalen waarin hij meedeed (prostitutes, wife beating, Iemand bijna doodvaren op een jetski etc).

  Maduro, Ja na zijn start bij Ajax had iedereen toch een glanscarriere verwacht en die is er niet gekomen.. Naar Griekenland is een een slechte stap en je moet hopen dat je geld krijgt.. volgende stap Malta of Cyprus?

 14. @ Jacinto. Ook hier blijk je weer het verstand van een oorwurm te hebben. Ondanks de langdurige crisis bestaat PAOK nog steeds met grote sponsors en ze betalen goed.

 15. Beste ‘Nos mes Por’ … zou bijna willen zeggen … je lult uit je nek man! … check de feiten eerst effekens … Andruw Jones heeft hoeveel MVP awards gewonnen? En is hoe vaak achtereenvolgens de best betaalde sporter van het Koninkrijk geweest?… google dat maar ff vriend … Om zonder de achtergrond informatie maar klakkeloos wat te roepen … Laat me het anders verwoorden: zeker last van de hete zon op curacao of niet swa?? … Take care :p …

 16. Zo ,een overstap neemt ik nooit
  Het is compleet een donkere toekomst zonder verlichting .
  Want wereldwijd is bekend dat Griekse land zit in grote economische problemen .
  Wat Europese Unie had Griekse land failliet gedeclareerd in 2013

 17. Maduro was een speller van wie velen dachten dat hij een glansrijke carrierre in het vooruitzicht had. Maar op 28 jarige leeftijd, de leeftijd waarop een voetballer op zijn top is, gaat hij spelen in een 5e rangs competitie.

  Het is altijd hetzelfde verhaal met Antilliaanse topsporters, zodra ze even success en geld hebben is het afgelopen met hun carriere. Zie ook Andruw Jones, die nu in een ver onbekend land een balletje (en hopelijk niet zijn vrouw) slaat.

  En o ja, volgende maand is het een jaar geleden dat Brian Mariano tot een jaar cel is veroordeeld wegens drugsssmokkel. Waarvan hij nog geen seconde heeft uitgezeten.