raceCURAÇAO – Oud-Formule 1-coureur Michael Schumacher verkeert in kritieke toestand. Dat melden de artsen van Schumacher volgens het Duitse persbureau dpa. Hij ligt met hersenletsel in coma en is geopereerd. Hij viel eerder op de dag tijdens het skiën in de Franse Alpen met zijn hoofd tegen een rots.

Schumacher werd na zijn val in Méribel met een helikopter naar een lokaal ziekenhuis vervoerd. Daar bleek zijn letsel toch ernstiger dan gedacht waarna hij naar de universiteitskliniek van Grenoble werd vervoerd. Schumacher zou een helm hebben gedragen tijdens zijn val. Hij bleef na zijn ongeval bij bewustzijn.

Beëindiging loopbaan
Schumacher beëindigde vorig jaar zijn raceloopbaan. Tussen 1992 en 2006 werd hij zeven keer wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport. Een rentree in 2010 en 2011 was niet succesvol.

© Novum

4 reacties op “Schumacher in kritieke toestand”

 1. Paul, als de Heer wilde dat Marvelyne Wiels opstapte, had hij Alex Rosaria niet in het parlement gezet.

 2. Sorry Paul, maar dat is een belachelijke stelling. Dan zou een mens ook geen auto meer moeten rijden of vliegen, of duiken en ga zo maar door. Men moet zich gewoon aan de gedragsregels houden die er voor het skieen zijn en die er voor alles in de hele wereld gelden: doe wat je doet, maar hou rekening met je medemens en breng hun leven niet in gevaar.

  Eén simpele regel die voor alles in het hele leven telt. Is dat nou zo moeilijk, ja dus. Pech dat hij nu (gelukkig alleen maar) zichzelf heeft beschadigd.

 3. Paul,

  Je reactie getuigd weer van een geweldige inzage en is vooral specialistisch van aard…

  De Heer heeft sneeuw gegeven om te skiien 😉

 4. Triest voor deze geweldige coureur.

  Maar het bewijst andermaal (zie Johan Friso) dat we moetens stoppen met skieen.

  Als de Heer wilde dat de mens zou skieen, had hij ons wel voeten gegeven van anderhalve meter