• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gregory van der WielCURAÇAO – Gregory van der Wiel heeft een plekje gekregen in het Ligue 1-elftal van het jaar opgesteld door journalisten van l’Equipe. Dat maakte de Franse sportkrant vandaag bekend. In totaal zijn acht spelers van Paris Saint-Germain (PSG) geselecteerd, waaronder de back met Curaçaose roots.

Naast de journalisten mochten ook de lezers van l’Equipe hun favoriete team samenstellen. Ook in dat elftal werd Van der Wiel opgenomen. De oud-Ajacied is bezig aan zijn tweede seizoen in de Franse hoofdstad. PSG wist afgelopen seizoen de titel en de beker te veroveren.

AS Monaco
Opvallend is dat AS Monaco geen spelers levert aan het door journalisten gekozen elftal. De Monegasken spendeerden afgelopen zomer meer dan 170 miljoen euro aan nieuwe spelers als Radamel Falcao en James Rodriguez. Laatstgenoemde werd wel door de lezers geselecteerd.

Elftal
Het elftal van de journalisten bestond naast Van der Wiel uit Alex, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta, Blaise Matuidi, Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic van PSG, Victor Enyeama van Lille en Florian Thauvin en Matthieu Valbuena van Olympique Marseille. Bij het elftal van de lezers kregen Nicolas Nkoulou van Marseille, Alexandre Lacazette van Olympique Lyon en James Rodriguez van AS Monaco de voorkeur boven Alex, Thauvin en Valbuena.

© Novum

5 reacties op “Van der Wiel in Frans elftal van het jaar l’Equipe”

 1. Ik denk dat van Gaal van der Wiel juist vanwege zijn bovenmatige tattoos niet geselecteerd heeft.

  Zo heeft Leo Beenhakker lang geleden gezegd geen spelers op te stellen met tattoos of oorbellen.

  Als hij dat anno 2013 zou doen, zou hij geen elftal meer bij elkaar kunnen krijgen.

  Maar als je de armen van van der Wiel ziet zou ik hem ook niet selecterem, ik bedoel je vertegenwoordigt toch Nederland in je oranje shirt en niet een woonwagenkamp.

 2. @ Vijfde Wiel. Zorro, vreemd dan dat van Gaal hem niet geselecteerd heeft voor het Nederlands elftal,

  Dat zal ik je proberen uit te leggen. Van Gaal heeft vaker vaste waarden niet geselecteerd, waarvan hij de kwaliteiten kent en is het voor hem belangrijker om anderen uit te proberen. Als van der Wiel geen blessure krijgt, staat hij natuurlijk in Brazilie op appel.

 3. Zorro, vreemd dan dat van Gaal hem niet geselecteerd heeft voor het Nederlands elftal, want de backs daarin zijn zo slecht dat ze er schuld aan zijn dat Nederland bij de WK weer eerder thuis is dan hun ansichtkaarten.

 4. @ Paul. Vreemd, want hij heeft een heel matig seizoen gedraaid.

  Dat kan niemand met je eens zijn. Als je een Franse international uit het elftal speelt, een vaste waarde in PSG bent en de belangrijkste aangever van Zlatan Ibrahimovic bent, kan je niet van een matig seizoen spreken.

 5. Vreemd, want hij heeft een heel matig seizoen gedraaid.

  Maar wellicht heeft de jury hem door al zijn tattoos niet herkend en voor een ander aangezien.