voetbalCURAÇAO – De Europese voetbalcompetities liggen in de winter enkele weken stil. Alleen in Engeland wordt doorgevoetbald dat het een lieve lust is. Gisteren kwamen op Boxing Day traditioneel alle clubs in actie. Ook Vurnon Anita en Leroy Fer verschenen aan de aftrap.

Newcastle United had een plaats ingeruimd voor Anita in de thuiswedstrijd tegen Stoke City. Die ploeg kwam op voorsprong door een fraaie goal van Oussama Assaidi. Voor rust werden bi jde bezoekers Gleen Whelan (twee keer geel in vijf minuten) en Marc Wilson uit het veld gestuurd. Wilson veroorzaakte daarbij ook een strafschop, maar dat buitenkans was niet besteed aan Loic Remy. Even later maakte hij zijn fout goed en tekende de 1-1 aan. Met elf tegen negen ging Newcastle meer op de aanval spelen, zodoende is Anita in de rust gewisseld. Na de pauze werd het 5-1 tegen het negental. Door de overwinning klimmen de Magpies naar de zesde plaats met 33 punten uit 18 wedstrijden

Domper
Leroy Fer liep met Norwich City tegen een domper aan. Fulham was met 1-2 te sterk. Drie minuten voor tijd maakte Scott Parker de winnende treffer. Fer speelde de volle 90 minuten. Ook Leandro Bacuna verloor. Aston Villa ging thuis met 0-1 onderuit tegne Crystal Palace. Bacuna viel na 67 minuten in en zag in de 90ste minuut hoe collega-invaller Dean Goyler matchwinner werd voor Palace.

www.versgeperst.com