Shairon MartisCURAÇAO – Pitchers Diegomar Markwell en Shairon Martis hebben zicht op de playoffs in de wintercompetities van respectievelijk Venezuela en Mexico. Dat meldt honkbalsite.com. De site houdt een overzicht bij van de verrichtingen van spelers met een Nederlands paspoort.

Markwell (Leones del Caracas) bezet de vierde plaats met zijn team met nog drie competitieduels te gaan. Vrijdag startte de Curaçaoënaar voor zijn ploeg, maar daarin was hij ongelukkig. Al in de eerste inning kreeg hij drie hits waaronder een homerun om zijn oren.

Shairon Martis
Martis (Tiburones De La Guaira) staat vijfde met nog vier wedstrijden in de reguliere Mexicaanse competitie voor de boeg. Ook hij startte vrijdag, maar moest na vier innings lossen nadat hij zes hits en drie runs om zijn oren had gekregen.

Yurendell de Caster
Na een verblijf in Nicaragua zijn twee Oranje-internationals uit Curaçao, Curt Smith en Yurendell de Caster, overgestapt naar de Mexicaanse wintercompetitie. De Caster sloeg voor Industriales de Coatzacoalcos, uitkomend in de Liga Invernal Veracruzana, twintig hits en twee homeruns in dertien wedstrijden. Hij staat op een slaggemiddelde van .435.

Curt Smith
Smith kwam ook tot dertien wedstrijden voor Venados de Mazatlan. Daarin kwam hij tot twaalf honkslagen, een slaggemiddelde van .245 en twee homeruns. De Mexicaanse competitie eindigt eind deze maand.

Randall Simon
Als enige honkballer uit Curaçao speelt Randall Simon nog in de competitie van Nicaragua. Simon sloeg de bal viermaal het stadion uit en kwam tot een slaggemiddelde van .301 tot nu toe. Hij leidt het klassement met 29 binnengeslagen punten. Gigantes de Rivas staat na veertig wedstrijden op een tweede plaats.

www.versgeperst.com