Odile van Aanholt europees kampioen zeilen CURAÇAO – Op de Open Byte CII in Italië heeft Odile van Aanholt de Europese jeugdtitel binnengehaald. Na tien races verspreid over vier dagen had Van Aanholt de leiding in het meisjesklassement, in het totaalklassement (jongens en meisjes) werd ze vijfde. Wereldkampioen Maria Erdi uit Hongarije werd tweede.

Van Aanholt werd in augustus tweede op de Byte Worlds in het Amerikaanse Newport. Daar kwalificeerde zij zich namens Nederland voor de Youth Olympic Games (YOG) 2014 in het Chinese Nanjing, de tweede jeugdeditie van de Olympische Spelen. Bij de eerste YOG in 2010 won broer Just van Aanholt brons voor de Nederlandse Antillen.

131208 Odile Europees Kampioen Girls Byte CII

3 reacties op “Europees zeilgoud voor Odile van Aanholt”

  1. Beste Harm, nou dacht ik dat snoepreisjes van ministers één van de fringe benefits waren van het “minister zijn”, Onze soukkoopman gaf daar al het voorbeeld van (sommige politici koppelden daar nog free shopping sprees aan vast die gefinancieerd werden/worden met hun door het volk aan hun gedoneerde credit cards).

  2. Wimpiri, Palm is al op een andere snoepreis en vanuit een snoepreis op snoepreis gaan, gaat zelfs Palm te ver.

  3. Gaat er nu per direct een minister uit ons kabinet naar Italie om Odile te feliciteren en wordt ze straks met klaroen geschal op Hato binnen gehaald ?
    Hoe zou het nou komen dat ik denk “lubida”.