• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

WK voetbal world cup thumb CURAÇAO – Het Nederlands elftal komt op het WK voetbal volgend jaar in Brazilië uit in groep B met Spanje, Chili en Australië. Dat betekent een replay van de WK-finale van 2010 in Johannesburg, toen Oranje verloor van Spanje. Dat is zojuist bepaald bij de loting.

De volledige groepsindeling luidt als volgt:
Poule A: Brazilië, Kroatië, Mexico, Kameroen
Poule B: Spanje, Australië, Chili, NEDERLAND
Poule C: Colombia, Japan, Ivoorkust, Griekenland
Poule D: Uruguay, Costa Rica, Engeland, Italië
Poule E: Zwitserland, Ecuador, Frankrijk, Honduras
Poule F: Argentinië, Bosnië-Herzegowina, Iran, Nigeria
Poule G: Duitsland, Portugal, Ghana, Verenigde Staten
Poule H: België, Algerije, Rusland, Zuid-Korea

Speelschema Oranje
Oranje opent het WK op 13 juni tegen Spanje in Salvador. Vijf dagen later treden de mannen van Louis van Gaal aan tegen Australië in de zuidelijke stad Porto Alegre. Op 23 juni gaat Oranje naar in São Paulo voor de laatste groepswedstrijd tegen Chili. Mocht Oranje de tweede ronde halen, dan speelt het tegen de nummer 1 of 2 uit op groep A.

Commotie
Over de loting is vooraf veel te doen geweest. Zo zou de ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA veel te ondoorzichtig geweest zijn. ‘Kleine’ voetballanden als Zwitserland en België, die op een WK al lange tijd geen aansprekende prestatie hebben neergezet, genoten daardoor een beschermde status. Daarmee komen in de poulefase de voetbalgrootmachten niet uit tegen elkaar. Nederland had geen beschermde status omdat het niet bij de acht hoogste landenteams van de FIFA-ranglijst hoort. Vier jaar geleden was Oranje nog WK-finalist.

5 reacties op “Replay WK-finale in poulefase”

 1. Beste Ben, ons nationaal elftal blijft gewoon thuis want wij hebben het geld niet om ons team naar Brazilië te laten gaan. Misschien over 5 jaar.

 2. Oh wat een slechte, waardeloze rangschikkingwereld ranglijst van FIFA en ook nog een zeer slechte wedstrijdschema en plaatsing van ploegen in groepsfasen. Foei Fifa kan beter.

 3. Als Nederland 2e wordt in deze groep wacht in de volgende ronde het gastland Brazilie.

  En de dag erna Schiphol.

 4. @ UEFA. Het zou zelfs gunstiger zijn geweest, als Nederland die 2 potjes niet zou hebben gespeeld.

 5. Dat Nederland niet bij de hoogste 8 zat heeft ze aan zichzelf te danken.. Twee oefenwedstrijdjes tegen Indonesie en China leverde vrijwel geen punten op.. Commercieel een succes maar daarom zat Nederland niet bij de top 8.. Deze wedstrijdjes moet je niet spelen voor een WK omdat het je punten kost.. (wedstrijd tegen een topland levert meer punten op dan tegen een zwakke tegenstander anders zou bv Nederland elke keer tegen Andorra gaan oefenen)