jonathan schoop homerun derbyCURAÇAO – In een volgepakt Tio Daou Ballpark waren tophonkballers gisteravond bij elkaar vanwege de Curaçao Baseball Week. Jonathan Schoop wint de homerun derby. Hij debuteerde eerder dit jaar in de Baltimore Orioles met een homerun en maakt zijn reputatie opnieuw waar. Zijn broer Sharlon wordt tweede.

simmons schoopDe broers moeten ver gaan om de finale te behalen. Behalve de al genoemde Balentien en Jones zit ook Jurickson Profar hen op de hielen. Competitief of niet, de sfeer bleef ontspannen.  Balentien twee ballen richting foutgebied slaat, wijst Hensley Meulens hem er voor de grap op dat de ballen ver en over het hek moeten. Het helpt Balentien uiteindelijk niet. Jonathan Schoop schrijft de homerun derby op zijn naam. Om de overwinning te vieren giet Andrelton Simmons een flesje water leeg over zijn hoofd, verwijzend naar grote bakken met ijswater waar spelers hun coaches weleens op trakteren om een overwinning te vieren.

Clinics
Tijdens de week hebben meer dan 1000 kinderen clinics gekregen van Curaçaose tophonkballers, veelal actief in de Major League. Golden Glove-winnaar Andrelton Simmons, Wladimir ‘Coco’ Balentien, Andruw Jones, Jurickson Profar, de gebroeders Schoop en Didi Gregorius waren van de partij, evenals talloze spelers uit de minor leagues. Behalve jeugdspelers kregen ook coaches de gelegenheid om hun kennis bij te schaven. Het is een passende afsluiting van een jaar waarin het eiland op honkbalgebied nadrukkelijker dan anders op de kaart is gezet.

gebroeders schoop jonathan en sharlon

1 reactie op “Gebroeders Schoop domineren homerun derby”

  1. Waar is de like button!?