baseballCURAÇAO – Gisteren ging de eerste editie van de Curaçao Baseball Week van start. Grote namen als Jair Jurrjens, Jurickson Profar, Andruw Jones en Wladimir ‘Coco’ Balentien zijn aanwezig voor clinics aan zo’n 1000 kinderen. Vrijdag volgt een homerun-derby en een softbalwedstrijd.

In het Tio Daou Stadion in Santa Rosa zijn gister de kids-clinics van start gegaan. In de avonduren zijn in het Floris Suite Hotel de eerste seminars gegeven aan de lokale baseballcoaches. Vandaag en morgen wordt hetzelfde programma aangehouden. Vrijdag zijn er 3.500 kaarten beschikbaar voor de homerun-derby en de softbalwedstrijd, met afsluitend vuurwerk. Een bijzondere avond, want alle topspelers en coaches zijn aanwezig om hun kunsten te vertonen.

Aanwezige spelers
Hensley Meulens, hitting coach van de San Francisco Giants, somde tijdens de persconferentie de imposante lijst met aanwezige spelers op: Andruw Jones, Wladimir Balentien, Andrelton Simmons, Jurickson Profar, Kenley Jansen, Jair Jurrjens, Mariekson Gregorius, Roderick Bernadina, Shairon Martis, Jonathan Isenia, Carlton Daal, Kevin Moesquit, Hainley Statia, Dashenko Ricardo, Jonathan Schoop, Chris Garia, Sharlon Schoop, JC Sulbaran, Randolph Oduber en Rob Cordemans. De aanwezige coaches zijn: Ben Thijssen, Robert Eenhoorn, Steve Janssen, Martijn Nijhoff en Bam-Bam zelf.

Drie kinderprijzen
Thijssen, een van de coaches van het Koninkrijksteam, vertelt: “We gaan iedere clinic-dag één van de kinderen selecteren die het meeste inzet toont en het meest leergierig is. Deze drie kinderen mogen in 2014, samen met een van hun ouders, naar een Major League Baseball-wedstrijd (MLB) in Miami.” Thijssen heeft veel ervaring in het geven van clinics en trainingen. Hij zal een van de coaches zijn die de kinderen gaat selecteren.

Informatie
Tickets zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn Zeelandia, Mensings Caminada, Bruna, 24 uur uit de muur en Blue Bay Golf. Voor een standaard ticket betaal je 20 gulden en voor VIP ticket betaal je 50 gulden. Kijk voor meer informatie op de website of op de Facebookpagina.

Press Conference bbw

Kids Clinic bbw

www.versgeperst.com