Marc de MaarCURAÇAO – Op Bandabou is zondag de achtste editie van de Coral Estate Polar Classic gereden. 85 Mountainbikers verschenen aan de start. Marc de Maar, deel uitmakend van de Amerikaanse equipe United Healthcare, won de race. Het was droog tijdens de race, waardoor de rondetijden snel waren.

Na twee rondes vormde er zich een kopgroep met daarin Ito Camelia, Barry Bakker, Marc de Maar en het jonge talent Stijn Watkis. Pas in de laatste van de vijf af te leggen ronden wist De Maar te ontsnappen aan zijn metgezellen en naar de zege te rijden. Camelia (derde) en Watkis (tweede) moesten vervolgens nog alle zeilen bijzetten om Bakker van het podium te houden.

Dames
Bij de dames deed Lisa Groothuisheidkamp van zich spreken en wist de zege voor zich op te eisen. Katja Vogels en Gerda Fokker werden respectievelijk tweede en derde.

Waardebonnen afgestaan
Tijdens de ceremonie bij restaurant Karakter werden er dit jaar mooie prijzen beschikbaar gesteld in de vorm van Dasia Cycling-waardecheques. Eigenaar Barry Bakker (winnaar submasters) stond zijn eigen waardecheque af aan een jonge deelnemer, de veertienjarige Kenroy Francisca. De woorden die Bakker vervolgens sprak waren voor alle andere prijswinnaars reden genoeg om ook hun cheque af te staan aan dit grote talent. Bakker lichtte toe: “Kenroy is een groot talent op het eiland. Wielrennen is een dure sport en helaas heeft niet alle jeugd de middelen om deze sport te kunnen bekostigen. Ik heb grote bewondering voor zijn inzet, en ik ben heilig overtuigd van zijn talent en daarom wil ik voorkomen dat hij door gebrek aan middelen zijn favoriete sport niet langer kan uitoefenen. Om maar in wielrentermen te spreken, het was een soort van duwtje in de rug.”

www.versgeperst.com