• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

PEC Zwolle speelde thuis met 1-1 tegen FC Twente. Bij Twente speelde Cuco Martina in de basis. Hetzelfde gold voor Guyon Fernandez bij PEC . Hij opende de score in de 58ste minuut en was continu dreigend. Na 69 minuten haalde coach Ron Jans hem naar de kant, vlak de vervanging gaf hij zijn spits nog een groot compliment mee.

Doeltreffend
Naast Fernandez trof ook collegaspits Richairo Zivkovic doel. De tiener scoorde na een uur de opeingstreffer voor FC Groningen in de uitwedstrijd tegen Heracles. Einduitslag was 0-3 voor de Groningers. De meest doeltreffende speler met een Curaçaose achtergrond was Jarchinio Antonia. De rappe vleugelspeler van Go Ahead Eagles scoorde twe vroege treffers tegen Roda JC. Met name zijn eerste treffer was om in te lijsten: Antonia lepelde de bal van de rand van het zestienmetergebied achter de keeper. Antonia gaf ook een assist op Xander Houtkoop, die daarmee de 1-3 verzorgde. De Eagles wonnen uiteindelijk met 1-4. Ricardo van Rhijn boekte met Ajax een eenvoudige uitoverwinning bij NEC. In Nijmegen won de landskampioen met 0-3. Van Rhijn speelde de hele wedstrijd mee.

Standaardsituaties
PSV hakt voorlopig af in de top. Met Jürgen Locadia en Jetro Willems in de basis verloren de Eindhovenaren met 2-1 bij NAC Breda. Locadia zette PSV na 44 minuten op voorsprong na een mooie aanval. Willems had het moeilijker. Na 53 minuten ging hij al opzichtig in de fout waardoor Stipe Perica alleen op het Eindhovense doel af kon stormen. Die fout kon Willems ternauwernood herstellen. Standaardsituaties deden PSV de das om. Na 67 minuten was Kees Kwakman alerter dan Willems bij een corner en zorgde de Volendammer voor de 1-1. Diezelfde Kwakman bezorgde NAC de zege door bij een vrije trap handig voor Jürgen Locadia te komen en de winnende treffer binnen te knallen.

Buitenland
Leroy Fer snoerde zijn critici de mond met een doelpunt tegen West Ham United. Fers ploeg Norwich City won met 3-1, de laatste treffer was van de speler van Curaçaose komaf. Vurnon Anita boekte een benauwde overwinning met Newcastle United. Uit tegen Tottenham Hotspur wonnen de Magpies met 0-1. Anita kwam na een uur spelen het veld in. Op 23 november staan Fer en Anita tegenover elkaar in een confrontatie tussen beide clubs. Leandro Bacuna nam de openingstreffer van Aston Villa voor zijn rekening tegen Cardiff City. Gregory van der Wiel gaf een assist in de 3-1 overwinning van Paris St. Germain. De ex-Ajacied gaf de openingstreffer van Zlatan Ibrahimovic aan.

www.versgeperst.com