HonkbalCURAÇAO – De Curaçao Baseball Week vindt plaats van 18 tot 25 november. Grote namen als Jair Jurrjens, Jurickson Profar, Andruw Jones en Wladimir ‘Coco’ Balentien zijn aanwezig zijn voor clinics aan zo’n 1000 kinderen. Vrijdag 22 november volgt een homerun-derby en een softbalwedstrijd.

Het zijn niet de minste spelers die hun deelname toegezegd hebben. Andruw Jones, Wladimir Balentien, Didi Gregorius, Jair Jurrjens, Jurickson Profar, Roger Bernadina en Jonathan Schoop zijn enkelen van de achttien profs die de kinderen en het overige publiek vermaken. Ook honkbalcoaches krijgen seminars aangeboden. Onder meer Robert Eenhoorn en Steve Janssen (bondscoach van Oranje) staan klaar om de kennis van lokale coaches verder te brengen.

MLB-wedstrijd
Ben Thijssen, derdehonkcoach van het Koninkrijksteam: “De clinics gedurende de week zijn voor alle kinderen die lid zijn van een honkbalclub in de leeftijden van acht tot achttien jaar. Dit zijn rond de 1200 kinderen die de mogelijkheid krijgen om gratis deel te nemen aan deze clinics. Naast tips van spelers en coaches en een meet & greet zorgen we ook voor een drankje en een snack voor de kinderen. Als klapper op de vuurpijl gaan we iedere dag waarop de clinics plaatsvinden een kind selecteren die in het jaar 2014 naar een MLB-wedstrijd mag gaan kijken in Miami. In het totaal zullen er dus 3 kinderen uitgekozen worden.”

Tickets
Tickets voor de baseballshow van vrijdag 22 november in het Tio Daou Ball Park zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn Zeelandia, Mensing’s Caminada, Bruna, 24 uit de Muur en Blue Bay Golf. De gewone tickets kosten 20 gulden, voor VIP-kaarten moet 50 gulden worden neergeteld. Voor meer informatie over de Baseball Week kun je terecht op de website.

Curacao Baseball Week 2013

www.versgeperst.com