• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

alfonso del vecchio thumb CKM commando krav-magaCURAÇAO – Geïnteresseerden die vanavond de opening van het CKM Center (Commando Krav-Maga) in Santa Rosa bijwonen, krijgen een gratis proefles. Instructeur is de Italiaan Alfonso Del Vecchio. De aanvang is om 18.30 uur in het CKM Center aan de Triangelweg ZN.

Commando krav-maga (CKM) is een zelfverdedigingssysteem gebaseerd op bestaande criminaliteit. Zo leren cursisten zich te verweren tegen zowel gewapende als ongewapende overvallen. Omdat het wapenarsenaal van overvallers verandert, evolueert CKM ook steeds verder. Bestaande technieken worden in vernieuwde vorm toegepast op nieuw wapentuig. Er zijn acht verschillende niveaus die een beoefenaar kan bereiken. Del Vecchio bezit het op een na hoogste (zevende) niveau.

Geen vechtsport
Een zelfverdedigingssysteem is niet hetzelfde als een vechtsport, benadrukt Del Vecchio tegenover Versgeperst.com. Waar vechtsporten altijd kiezen voor fysieke confrontatie binnen een ring of kooi waar een scheidsrechter de baas is, is CKM gericht op overleving bij een aanval op straat waar andere regels gelden.

Rooster
De reguliere lessen vinden op dinsdag en donderdag in de ochtend plaats van 06.30 tot 08.00 en van 08.30 tot 10.00 uur. Lessen in de avonduren zijn er van dinsdag tot en met vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Kinderen
Kinderprogramma Win, een CKM-variant speciaal gericht op kinderen, vindt dinsdag en donderdag plaats van 16.30 tot 17.20 uur (leeftijd van vier tot zeven jaar) en van 17.30 tot 18.20 uur (leeftijd van acht tot twaalf jaar). Op maandag en woensdag kunnen grotere gezelschappen terecht van 08.30 tot 10.00 uur voor workshops.

www.versgeperst.com