• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

jab jab korsou boksen demo thumbCURAÇAO – Bij de activiteiten rondom de Kinderboekenweek zijn gisteren veel belangstellenden naar Zuikertuintje Mall gekomen. De week stond dit jaar in het teken van sport en spel. Boksschool Jab Jab Kòrsou sprong daar op in en probeerde kinderen te interesseren voor de sport. Die aanpak had succes.

Nog voordat het voltallige Jab Jab Korsou-team was gearriveerd stond al een grote groep kinderen op de pads van de aanwezige boksers te stoten. In een geïmproviseerde boksring werkten ze zich in het zweet op aanwijzing van de boksers.

jjk demo 1Geen mannensport
“Boksen is een stoere sport maar dat maakt het niet per definitie een mannensport” zo zegt Robert Busby, trainer/coach en eigenaar van de boksschool. “Conditie, techniek en vooral karakter spelen een belangrijke rol en dat is niet alleen voorbehouden aan de mannen. We hebben een paar pittige tantes in onze gym!” lacht hij. “Normaliter geven wij geen les aan kinderen onder veertien jaar maar het is goed om al jong te ervaren dat de bokssport geen agressieve aangelegenheid is. Bokstraining is een goeie workout voor je hele lijf waar je veel in kwijt kunt en dat kan spelenderwijs.”

Generale repetitie
Twee Jab Jab Korsou-boksers gaan alvast de ring in voor een demonstratie. Dit is meer het serieuze werk. Busby: “Vorig jaar tijdens de nationale bokskampioenschappen van Curaçao haalde een van onze debutanten niet alleen de overwinning maar werd hij ook beloond met de trofee voor ‘Most Outstanding Boxer’. Het komende weekend zullen opnieuw de nationale kampioenschappen voor amateurboksen plaatsvinden en staan we weer klaar met twee debuutboksers. Dit is hun generale repetitie.”

Toegankelijk maken
Boksschool Jab Jab Kòrsou is sinds 2012 gevestigd aan de Guaraniweg naast Klinika Capriles. De missie van de boksschool is om de bokssport toegankelijk te maken voor alle lagen van de bevolking, de sport op een hoger niveau tillen en weer in oude glorie herstellen. Busby: “Vechtsporten worden helaas vaak over een kam geschoren. Door de negatieve berichtgeving over kickboksen en de snelle opkomst van het MMA-geweld heeft ook de bokssport een slecht imago gekregen. Onterecht, vinden wij. Wij willen heel graag de bokssport weer in een positiever daglicht stellen en hopelijk wat invloedrijke rolmodellen voor de jeugd opleveren mettertijd”. Voor meer informatie over Jab Jab Kòrsou kun je terecht op hun Facebookpagina of op telefoonnummer 5123199.

Amateurkampioenschappen
De CABA-kampioenschappen (Curaçao Amateur Boxing Association) vinden zaterdag plaats in de sportfaciliteit van de UNA van 18.00 tot 22.00 uur. Het adres is Jan Noorduynweg 111. Toegang kost 15 gulden. Hoofdpartij is die van Argenio Pieters tegen Welton Angelica.

jjk demo 2

6 reacties op “Warme belangstelling voor workshop Jab Jab Kòrsou”

 1. @ beer

  De variant “mma” voldoet volgens mij aan al jou eisen voor een “echt goede sport”

 2. Een echt goede sport voor de jeugd is judo.
  Zeer compleet voor de lichamelijke ontwikkeling, respectvol en niet destructief.
  Je gebruikt al je spiergroepen, zowel grondgevecht als staand, het is zonder hulpmiddelen, en je hoeft alleen een mooi pak aan.
  Als iemand in een armklem of verwurging zit en aftikt dan moet je stoppen, dus je leert dat respect voor je tegenstander te hebben.
  Stukken beter dan dat boksen en al die andere uitgevonden varianten daarop.

 3. @Ton,

  Heb jij misschien cijfers voor handen? Of vind je het gewoon weer leuk om zoals gewoonlijk alleen maar iets negatiefs in te brengen?

 4. Yoshi, het is aantoonbaar dat boksers oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitscijfers.

  Met name bij kickboksers loopt het de spuigaten uit. Het is net zo moeilijk een kickbokser zonder strafblad te vinden als een MFK-er met een CV langer dan 3 regels.

 5. @ wim
  Zullen we jou zoontje maar op ballet zetten?

  Nee maar even serieus, boxen is een sport met veel discipline en historie.
  De jongens/meisjes worden ook geleerd andere personen te respecteren en
  de sport niet te gebruiken om negatieve dingen mee te doen.
  Dit is veel meer dan alleen maar “even vechten in een ring”.

 6. Ja hoor, de nieuwe generatie atrakoplegers worden zelfs daarin opgeleid. Het moet toch niet gekker worden.