• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

De weergoden drukten hun stempel op het voetbalweekend. Jarcinio Antonia en Eloy Room konden hun wedstrijd met de Go Ahead Eagles niet afmaken. Het duel tegen Hearcles werd gestaakt wegens onweer. Bij RKC-NAC (3-0) kwamen geen spelers met Curaçaose roots binnen het veld. Denzel Slager (RKC) en Elson Hooi (NAC) ontbraken allebei. Ajax-verdediger Ricardo van Rhijn ging in eigen stadion met 0-1 onderuit tegen Vitesse, dat nu tweede is achter AZ. Jetro Willems en Jürgen Locadia speelden een volledige wedstrijd voor PSV, dat qua eindresultaat tegenviel: 1-1 tegen PEC Zwolle. Guyon Fernandez kwam niet in actie voor PEC.

Eerste basisplaats
Bij FC Groningen had de zeventienjarige Richairo Zivkovic een basisplaats tegen Roda JC. De aanvaller trof eenmaal de paal, maar kwam niet tot scoren. Roly Bonevacia viel na 73 minuten in voor Roda JC, dat in de slotfase een 3-3 gelijkspel uit het vuur sleepte dankzij een benutte strafschop.

Assist
Een gelukkige invalbeurt was er ook voor Vurnon Anita bij Newcastle United. De ‘Magpies’ wonnen thuis met 2-0 van Chelsea. De ex-Ajacied gaf de assist op de 2-0 van Loïc Rémy in de 89ste minuut. Leroy Fer had een aanzienlijk zwaardere middag na een 7-0 nederlaag met Norwich City tegen Manchester City. Gregory van der Wiel bleef 90 minuten op de bank bij Paris St. Germain. De Parijzenaars wonnen thuis simpel met 4-0 van Lorient.

1 reactie op “Curaçaose voetballers over de grens”

  1. Niet iets om vrolijk van te worden. Of de Curacaose jongens verloren dik of zaten op de reservebank zonder enige inspanning hun zakken te vullen.

    Daarmee nos kultura wel in ere houdend.