honkbalCURAÇAO – De Boston Red Sox hebben gisteravond de World Series gewonnen. In het eigen Fenway Park gaf de ploeg uit Boston de St. Louis Cardinals een pak slaag in het zesde duel: 6-1. Daarmee won Boston de best-of-sevenserie met 4-2. David Ortiz werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de World Series.

Al in de eerste inning waren de Red Sox dicht bij het openen van de score. Dustin Pedroia sloeg de bal de tribune in, maar dat gebeurde net aan de verkeerde kant van de lijn. In de derde inning was het alsnog raak. Jacoby Ellsbury, David Ortiz en Jonny Gomes scoorden na een klap van Shane Victorino. Een inning later sloeg Stephen Drew een homerun en maakte er 4-0 van. De Cardinals haalden vervolgens de veel bejubelde werper Michael Wacha naar de kant, maar zijn vervanger Lance Lynn kreeg ook geen grip op de Red Sox. Ellsbury scoorde na een slag van Mike Napoli, Ortiz deed dat met hulp van Victorino.

Zevende inning
Pas in de zevende inning lukte het de Cardinals ook op het scorebord te komen. De 6-1 van Daniel Descalso betekende einde wedstrijd voor Red Sox-werper John Lackey. Zijn vervangers Junichi Tazawa, Brandon Workman en Koji Uehara kweten zich ook van hun taak waardoor de zege van Boston niet meer in gevaar kwam.

Opmerkelijk seizoen
Het kampioenschap van Boston Red Sox is een bekroning van een opmerkelijk seizoen. Na een laatste plaats vorig jaar waren de verwachtingen in Boston niet al te hoog gespannen. Gedurende het seizoen ging de ploeg echter steeds beter spelen en in de play-offs werden ze gedragen door David Ortiz.

Vloek
Sinds 1918 was het niet meer voorgekomen dat de Red Sox op Fenway Park kampioen werden. In 2004 en 2007 gebeurde dat in een uitwedstrijd. Voor de Red Sox is het de derde keer sinds 2004 dat de ploeg de World Series wint. Ook in 2007 lukte dat. Daarvoor was de ploeg door de ‘vloek van de Bambino’ 86 jaar zonder zege gebleven. Die vloek was veroorzaakt door de verkoop van Babe Ruth aan New York Yankees. Eerder hadden de Red Sox in 1903, 1912, 1915, 1916 en 1918 de belangrijkste prijs in het Amerikaanse honkbal veroverd.

© Novum

www.versgeperst.com