• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

alfonso del vecchio thumbCURAÇAO – CKM-instructeur Alfonso del Vecchio vestigt zich op Curaçao om het Commando Krav-Maga (CKM) Curaçao Center op te zetten. Het zelfverdedigingssysteem uit Israël is gericht op zelfverdediging tegen gewapende overvallen. Gisteravond gaven elite-instructeurs een korte demonstratie.

Moni Aizik & elite instructorsVincenzo d’Agostino, Johnny Medero en Andrew Clough verzorgden een warming-up, een demonstratie vol verrassingsaanvallen en lieten enkele technieken zien waarmee je gewapende overvallers kunt afweren. Medero liet zien wat je kunt doen tegen een overvaller die zijn mes op je keel houdt en je in een houdgreep heeft. Clough liet een snelle manier van ontwapening zien tegen iemand die een pistool op je hoofd richt.

groepsfoto CKMNiet sterk
Je hoeft niet sterk te zijn, benadrukken de instructeurs. Het gaat erom dat je de techniek op de juiste manier uitvoert. Alleen dan zet je optimaal druk op de zwakke punten van het menselijk lichaam. Je leeftijd of fysieke gesteldheid maakt dan niet uit. CKM heeft een eigen tak voor kinderen (Win) en vrouwen (Smart-safe), mede gericht op delicten die vooral tegen deze groepen begaan worden. Kinderen worden relatief vaak ontvoerd, vrouwen kunnen slachtoffer worden van zowel overvallen als seksueel geweld.

CKM Centrum
Volgende week opent het CKM Centrum zijn deuren in Santa Rosa. Het adres is Triangelweg ZN. Voor meer informatie bel je met 6989941.

1 reactie op “Demonstratie commando krav-maga”

  1. Leuk initiatief, jammer dat er meestal meer dan 1 daders zijn, dan kan je 1 tegen de grond werken voor nummer 2 of 3 je overhoop schieten/steken/knuppelen.
    1 op 1 prima! maar meer tegen 1, geef wat ze willen en overleef.