honkbalCURACAO – De Boston Red Sox hebben de St. Louis Cardinals gisteravond een dure nederlaag bezorgd. In St. Louis werd het 1-2 voor de bezoekers. Boston leidt de World Series nu met 3-2. De equipe van John Farrell heeft twee thuiswedstrijden voor de boeg.

In de eerste inning opende David Ortiz met een tweehonkslag waarop Dustin Pedroia 0-1 maakte. De Cardinals hadden het lastig met Boston-pitcher Jon Lester, die bijna acht innings lang standhield. Wel moest hij in de vierde inning een homerun van Matt Holliday incasseren (1-1). De van Aruba afkomstige Xander Bogaerts sloeg in de zevende inning een belangrijke single. Daarop volgde vier wijd voor Stephen Drew en schoof Bogaerts door naar het tweede honk. Catcher David Ross sloeg de Arubaan vervolgens over de thuisplaat voor de winnende 1-2.

Fenway Park
De World Series verplaatst zich na drie wedstrijden in St. Louis nu naar Boston. Voor het eerst in liefst 95 jaar kan Boston in eigen stadion de World Series winnen. Ook destijds gebeurde dat op Fenway Park, de inmiddels 101 jaar oude honkbaltempel. Bekendste speler aan de kant van de Red Sox was legende Babe Ruth. Na het kampioenschap van 1918 duurde het tot 2004 voordat de Red Sox weer een titel pakte.

www.versgeperst.com