HonkbalCURAÇAO – Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort organiseert voor de eerste keer de Curaçao Baseball Week (CBW). Van 18 tot en met 25 november vindt de CBW plaats. Jair Jurrjens, Andruw Jones, Didi Gregorius, Wladimir Balentien en Jurickson Profar hebben hun deelname inmiddels toegezegd.

Het doel van het jaarlijks terugkerend evenement is om de honkballende jeugdspelers van Curaçao te laten inspireren door hun helden en om de niet-honkballende jeugd van Curaçao kennis te laten maken met de nummer 1 sport van het eiland.

Tijdens de week worden er door onder meer Jair Jurrjens, Andruw Jones, Wladimir Balentien en Jurickson Profar clinics gegeven aan zo’n 1000 kinderen. De coaches op Curaçao kunnen deelnemen aan verschillende seminars van enkele collega’s aan de top, zoals Robert Eenhoorn, Steve Janssen, Martijn Nijhoff en Ben Thijssen. De week wordt voor het grote publiek afgesloten met een homerun derby, een softbalwedstrijd en een vuurwerkshow.

Clinics
Rogier van der Meer, commercieel directeur van Blue Bay: “Alle jeugdspelers op Curaçao die lid zijn van een club krijgen de kans om hun helden te ontmoeten, op de foto te gaan en nuttige tips te krijgen. Om op lange termijn ook resultaat te zien, gaan we de komende jaren geld inzamelen voor het Little League Ball Park Jan Doret en willen we wat terug doen voor het Tio Daou Ball Park.”

Talenten
Ben Thijssen, derdehonkcoach van het Nederlands Koninkrijk team: “Dit is een prachtige gelegenheid om dit evenement ook voor de komende jaren op de kaart te zetten in de honkbal wereld. We hebben zoveel talent op ons eiland dat steeds vaker laat zien de absolute wereld top te kunnen halen. Dit is de kans voor de kinderen en de baseball fans van het eiland om hun helden aan het werk te zien en van hen te leren. Durf te dromen! We kijken uiteraard ook uit naar het spotten van talent, iets wat je automatisch doet als je met kinderen aan het trainen bent”. De organisatie heeft nog een aantal andere verrassingen in petto maar wil die vooralsnog niet vrijgeven.

Informatie
Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Curaçao Baseball Week

2 reacties op “Grote namen aangekondigd op Curaçao Baseball Week”

  1. Amen…..

  2. Curacao basseball week is top .No 1