BMX Damakor Go Global thumbCURAÇAO – Onder grote belangstelling is de BMX-track in Damakor vandaag geopend. Premier Ivar Asjes voltrok de ceremonie bij de start. Daarna maakten twee aanwezige wereldkampioenen en het jongste lid (zes jaar) de eerste start op de gloednieuwe baan in het kader van het toernooi van BMX-team Go Global.

Om 11.00 uur konden de eerste races beginnen. Behalve de wereldtop bestaande uit Olympisch finalisten, Nederlandse, Europese en wereldkampioenen waren ook uit de regio veel rijders afgekomen op het toernooi. Met name Venezuela en Aruba waren sterk vertegenwoordigd in de verschillende leeftijdscategorieën.

DSC_0452 Discussie
De sfeer was gemoedelijk te noemen, maar het fanatisme langs de kant was er niet minder om. In de laatste bocht zette een Arubaanse rijder zijn belager zonder pardon in de berm toen ze elkaar raakten. Dit was volgens de wedstrijdleiding volgens de spelregels. De Arubaanse rijder reed defensief en maakte zich breed, maar kon niet achter zich kijken en werd daarom niet bestraft voor zijn actie. Terwijl de twee BMX-ers elkaar direct na de finish een hand gaven, discussieerden enkele betrokkenen minutenlang met de wedstrijdofficials.

Tevreden
De organisatie is zeer tevreden over de eerste toernooidag. De baan bleek voor snelle tijden te zorgen, maar tegelijkertijd ook een behoorlijke opgave om hem goed af te ronden. Morgen starten de races om 09.00 uur, de finales zijn om 15.30 uur afgelopen.

Lucien Isenia
Initiatiefnemer Lucien Isenia had een lange dag achter de rug. Tegenover Versgeperst.com vertelde hij hoe hij de dag beleefd had, zijn liefde voor BMX en natuurlijk de ‘schouderduw’. Hij was vanaf 06.30 uur aanwezig op de track. In de aanloop naar het toernooi werkte hij na werktijd elke avond aan de baan.

Robba
BMX-rijder Robin van de Kolk alias ‘Robba’, Nederlands, Europees, en wereldkampioen te worden in de klasse Men 17-24, vertelt over de afgelopen week op het eiland en hoe de nieuwe baan hem bevallen is.

BMX Damakor race Go Global

www.versgeperst.com