KNVB Oranje voetbal thumbCURAÇAO – Met een 8-1 overwinning op Hongarije heeft Oranje duidelijk gemaakt alles in te zetten om hoger te eindigen op de ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA. De ploeg is al gekwalificeerd voor het WK, maar moet hoger eindigen om op het eindtoernooi groepshoofd te worden.

Aanvoerder Robin van Persie scoorde driemaal. Kevin Strootman, Jeremain Lens, een eigen goal van Szilárd Devecseri, en vrije trappen van Rafael van der Vaart en Arjen Robben deed de teller tot acht oplopen. Bálazs Dzsudzsák scoorde voor Hongarije van elf meter na hands van Jeffrey Bruma.

Topscorer
Van Persie is met zijn drie goals topscorer van Oranje aller tijden geworden. Van Persie staat op 41 goals, tegen 40 voor zijn voorganger Patrick Kluivert. Van enige rivaliteit tussen de twee goalgetters was niets te bespeuren. Na de tweede goal van Van Persie sprintte hij naar assistent-coach Kluivert en sprong hem in de armen.

Turkije
Dinsdag moet het Nederlands elftal afrekenen met Turkije. Met een overwinning kan Oranje groepshoofd worden, waardoor de ploeg bij de loting een beschermde status geniet. Belangrike titelkandidaten worden dan ontlopen.

2 reacties op “Oranje walst over Hongarije heen”

  1. Mensen vertelden mij altijd dat er dombo’s zoals Sjaak bestaan ! Kwam de dag maar dat we konden zeggen dat ze bestonden …..

  2. Ben blij met van Persie.. Mensen moesten me altijd zeggen dat er een donkere speler de topscoorder van Nederland der aller tijden was.. nu niet meer!