• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

Het afgelopen weekeinde beslisten meerdere spelers met Curaçaose wortels de wedstrijden in het voordeel van hun clubs. Richairo Zivkovic was er een van. De zeventienjarige aanvaller van FC Groningen kwam als invaller in het veld na 70 minuten. Een minuut later kopte hij de winnende 2-1 binnen. Ook Jürgen Locadia was het goudhaantje. De jonge PSV’er viel na 84 minuten in bij een 1-1 stand tegen RKC. Vier minuten later tekende hij voor de winnende goal. Bij PSV deed Jetro Willems de hele wedstrijd mee. Bij RKC maakte Denzel Slager zijn opwachting na 66 minuten.

Antonia
Ook doeltreffend was Jarcinio Antonia voor de Go Ahead Eagles. ‘Kowet’ won thuis met 4-3 van NEC in een spektakelstuk. De Deventerse club, waar Eloy Room op doel stond, zag een 3-0 voorsprong tot 3-3 verdampen maar won met 4-3. Antonia gaf de assist op de 2-0 van Xander Houtkoop en maakte zelf de 3-0. Ajax won met 3-0 van FC Utrecht. Bij de Amsterdammers deed Ricardo van Rhijn 90 minuten lang mee.

Onfortuinlijk
De meest onfortuinlijke speler was zonder twijfel Roly Bonevacia. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle veroorzaakte de Roda JC-verdediger na 23 minuten een strafschop en kreeg direct een rode kaart. De penalty werd echter naast geschoten. Roda eindigde met negen man toen ook Frank Demouge werd heengezonden, maar hield wel stand: 0-0. Elson Hooi viel bij NAC in na 87 minuten en kreeg in de resterende speeltijd nog een gele kaart. De club uit Breda won met 2-1 van Heracles.

Buitenland
Leroy Fer leed als basisspeler van Norwich City een 1-3 thuisnederlaag tegen Chelsea, dat pas in de slotfase toesloeg. Meer succes was er voor Gregory van der Wiel. De ex-Ajacied won met Paris St. Germain met 1-2 uit bij Olympique Marseille. PSG kwam na een half uur met tien man te staan door een rode kaart voor Thiago Motta, en liep verdere averij op door een benutte penalty: 1-0. De rechtsback gaf in de 45ste minuut de assist op de 1-1 van Maxwell, waarna de Franse landskampioen in de tweede helft de wedstrijd naar zich toetrok.

Niet gespeeld
Vurnon Anita bleef op de bank bij Newcastle United, dat met 1-2 won van Cardiff City.

www.versgeperst.com