KNVB Oranje voetbal thumbCURAÇAO – Leroy Fer van Norwich City is geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Turkije.  Stijn Schaars heeft zich geblesseerd afgemeld. Ook Gregory van der Wiel en Jetro Willems zitten bij de definitieve selectie van Oranje.

Fer kwam twee keer eerder uit voor het Nederlands elftal. Zijn laatste optreden dateert van dertien maanden geleden. Toen viel hij geblesseerd uit in de met 2-0 gewonnen interland tegen Turkije. De selectie bestaat nu in totaal uit 22 spelers. Oranje speelt vrijdag in Amsterdam tegen Hongarije, vier dagen later is in Istanbul Turkije de tegenstander. Nederland heeft zich al geplaatst voor het WK van volgend jaar in Brazilië.

© Novum

10 reacties op “Fer, Willems en Van der Wiel bij selectie Oranje”

 1. @ Ko. Zorro, gaat jij soms in jou blootje solliciteren? Wat dacht je van een overhemd met lange mauwen? Overdrijven is ook een kunst.

  En jij gaat zeker solliciteren met een nikap en handschoenen aan. Het is simpelweg de praktijk, die ik heb geschetst, maar daar kan jij niets van weten blijkbaar.

 2. @Yoshi, zo is dat. Dat noemt men witte boorden criminaliteit. Mooi in het pak rondlopen, maar ondertussen… A la Al Capone, een van de grootste maffia bazen.

  @Zorro, gaat jij soms in jou blootje solliciteren? Wat dacht je van een overhemd met lange mauwen? Overdrijven is ook een kunst.

 3. Zorro heeft gelijk. Met een grote tatouage kun je solliciteren bij gerenommeerde bedrijven vergeten en dat is volledig terecht.

  Wat dat betreft was ik trouwens erg teleurgesteld over een weekende Kura Hulanda Westpunt, waar het personeel wel geselecteerd lijkt op zo groot mogelijke tattoos. Al bij de receptie werd je verwelkomd door een receptionist met een tattoo zo groot als een tafellaken.

 4. @ Yoshi. Het is veel belangrijker wat een persoon in zich heeft (persoonlijkheid, intelligentie, e.a.).

  Vooroordelen mogen natuurlijk niet, maar ga eens solliciteren en wacht af wat belangrijker wordt gezien. Ik weet het al.

 5. @John
  Waarom is een tattoo een verkeerde keus?

  Veel mensen bevooroordelen mensen met tatoeages onterecht.
  De tattoos zijn niet meer een symbool voor gansgters (bijv. yakuza) of
  harley davidson rijders.

  Een tattoo is een keuze voor veel personen een persoonlijke keuze, die losstaat van
  negativiteit.

  Even de volgende vragen:
  Kan je iemand oordelen omdat hij elke dag een zwart shirt draagt?
  Is iemand in pak echt betrouwbaar?
  Is iemand met een witte jas om echt deskundig?
  Is iemand met kortgeschoren haar gevaarlijk?

  Ik ben sterk van mening dat iemand niet moet worden beoordeeld op uiterlijk of keuzes die zijn uiterlijk beinvloeden. Het is veel belangrijker wat een persoon in zich heeft (persoonlijkheid, intelligentie, e.a.)

  Het wordt eens tijd dat vooroordelen de wereld uit gaan.

 6. Huh, homo zijn is geen keus.

  Een tattoo wel, en een hele foute keus. Helaas wordt ik er bij de super iedere dag weer mee geconfronteerd, de ene nog lelijker en groter dan de andere.

 7. @Mark van Herten, een tattoo is maar een tattoo. Je maakt je te druk om een een beetje inkt op de huid. Ben jij ook zo tegen homo’s? Die hebben vaak ook tattoo’s.
  Is dat ook normvervaging of moet je dat wel respecteren?

 8. Beste Hans, zou jij willen dat je dochter met een van der Wiel thuis komt waarvan je denkt dat hij een spijkerbroek draagt door al zijn tattoos?

  Nee, en ik ook niet.

  Wat een grenzeloze normvervaging om dit allemaal maar normaal te vinden.

 9. Waar slaat dat op dat Tattoo’s je afkomst verloochend!?
  Churandy Martina heeft gouden tand en ook tattoo.

  Jammer dat Anita een keuze heeft gemaakt voor Newcastle want hij speelt niet vaak maar er zijn nog aardig wat (top) talenten met roots van Curacao zoals;Locadia, Zivkovic van Groningen (Vader uit Cura en moeder Servisch), Bacuna, Van Rhijn, Bazoer en Hooi.
  Dit zijn spelers die op hoogste niveau hebben gespeeld met hun clubs maar in de jeugd spelen er nog zat en vooral bij;Ajax, fey, P$V en ADO.

 10. Daar mag je als Curacao best trots op zijn, zoveel spelers in Oranje van een klein eiland.

  Jammer alleen dat de spelers hun aflkomst proberen te verloochenen, want alle drie hebben ze hun huid van top tot teen bedekt met tatoeages.