• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MMA thumb A New EraCURAÇAO – Oscar ‘Hierro’ Sosa (Dominicaanse Republiek) en Robert McCarthy (Jamaica) hebben gisteravond hun titelgevechten in hun gewichtsklasse gewonnen. Dat gebeurde op MMA-evenement A New Era in de International School. Respectievelijk Anthony Ignacio en Tija Stanley werden daarvan de dupe.

Met de eerste gevechtskooi op het eiland moet het startsein gegeven zijn voor de verdere ontwikkeling van de snelst groeiende vechtsport wereldwijd. Op Aruba is een dergelijke kooi al in gebruik, aan MMA-liefhebbers op Curaçao de taak om de achterstand op het zustereiland in te lopen.
Robert McCarthy vs Tija Stanley
Vervangingen
De nachtmerrie van elke organisatie kwam ook hier om de hoek kijken. Op het laatste moment vielen drie vechters uit om verschillende redenen. Te elfder ure zegden Welton Angelica, Jeremiah Dijkhoff en Rudsel Nicia hun deelname toe. Gezien de korte voorbereidingstijd is het geen verrassing dat ze het hun tegenstanders niet al te lastig konden maken.

Titelgevechten
De titelgevechten gingen gelukkig door zoals gepland, en het moet gezegd dat deze gevechten aan de verwachtingen voldeden. McCarthy en Stanley klapten er vol bovenop, met de Jamaicaan als bovenliggende partij. McCarthy slaagde er uiteindelijk in om zich worstelend bovenop zijn tegenstander te manoeuvreren en vanaf daar Stanley de genadeklap(pen) uit te delen, waarop de scheidsrechter de wedstrijd stopte.

Afkloppen
Daarna volgde lokale MMA-vechter Mohamed Hussein. Hij kondigde vooraf al aan zijn tegenstander mee te willen nemen naar de grond om het daar uit te vechten. Vanaf het moment dat hem dat lukte, duurde het niet lang voordat hij Nicia liet afkloppen.
Oscar Sosa title
Fraaie combinatie
Het laatste gevecht stond er wederom een titel op het spel. Sosa stond hier tegenover Anthony Ignacio (Aruba), wat de dag ervoor al een geladen ontmoeting was bij de weging. Grondgevechten brachten geen beslissing. Sosa trok aan het langste eind door een fraaie combinatie waarin hij Ignacio velde met een hoge trap en een rake stoot in zijn gezicht. De Arubaan ging tegen de grond waarop de scheidsrechter het gevecht snel stopte.

Resultaten
Shendrick Maurits wint van Derrick Emerenciana; unaniem oordeel jury
Eldredzhinjo Hanse wint van Grego Scharbaai; referee stopt de wedstrijd
Terron Diaz wint van Jose Reyes; unaniem oordeel jury
Joash Walkins wint van Welton Angelica; knock-out
Cleon Bardowell wint van Jeremiah Dijkhoff; tap-out
Jean Marc Howell wint van Jenco Maduro; referee stopt wedstrijd
Robert McCarthy wint van Tija Stanley; referee stopt wedstrijd
Mohamed Hussein wint van Rudsel Nicia; submission
Oscar Sosa wint van Anthony Ignacio; knock-out

Oscar Sosa vs Anthony Ignacio

www.versgeperst.com