• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in de afgelopen week.

In Amsterdam stonden zaterdag drie spelers met Curaçaose roots aan de aftrap. Ajax, met Ricardo van Rhijn in de basis, won met 6-0 van de Go Ahead Eagles met Eloy Room en Jarcinio Antonia. Tot de rust hielden de Eagles stand, maar een eigen goal van Jop van der Linden brak de ban. De Amsterdammers scoorden liefst vier keer in vijf minuten (van de 48ste tot de 53ste minuut), om er later nog twee bij te maken. Antonia was toen al gewisseld. Hij bleef na de rust achter in de kleedkamer.

Jetro Willems
Bij koploper PSV stond Jetro Willems in de basis, Jürgen Locadia bleef de hele wedstrijd op de bank. In Alkmaar won AZ met 2-1. Na afloop kreeg winnende trainer Gertjan Verbeek de boodschap zijn ontslag vanwege een verstoorde verhouding met de spelersgroep. Cuco Martina viel na rust in voor FC Twente, dat thuis met 5-0 won van FC Groningen. Richairo Zivkovic viel een kwartier voor tijd ook in bij de Groningers.

Gelijkspel
Roly Bonevacia viel na 32 minuten in bij Roda JC tegen FC Utrecht. In de Domstad speelden de teams 3-3 gelijk in een spektakelstuk. PEC Zwolle-NAC eindigde in 0-0. Bij PEC werd Guyon Fernandez in de rust gewisseld. Elson Hooi viel in voor NAC na 77 minuten, maar kon geen doorbraak forceren. Sinds zijn contractverlenging komt de aanvaller minder aan spelen toe. bij de club uit Breda.

Buitenland
Leroy Fer won met Norwich City op bezoek bij Stoke City (0-1). De middenvelder speelde de hele wedstrijd. Gregory van der Wiel speelde opnieuw een volledige wedstrijd bij Paris St. Germain, dat thuis met 2-0 won van Toulouse. De Parijzenaars staan daardoor tweede op doelsaldo achter koploper AS Monaco. Vurnon Anita startte in de eerste elf van Newcastle United in de verloren uitwedstrijd tegen Everton. Newcastle dolf met 3-2 het onderspit. Anita werd na 69 minuten vervangen.

www.versgeperst.com