Jurickson ProfarCURAÇAO – Jurickson Profar heeft gisteravond zijn ploeg aan een overwinning geholpen. Profar sloeg in de negende inning een walk-off homerun waardoor de Texas Rangers met 6-5 wonnen van de Los Angeles Angels. Door de zege houden de Rangers hoop op een plaats in de playoffs van de Major League Baseball.

De twintigjarige Curaçaoënaar kwam in het veld als pinch-hitter. Rangers-coach Ron Washington wilde Profar op de honken laten komen zodat Lance Berkman hem daarna verder kon slaan. “En hij deed precies het tegenovergestelde van wat ik hem gevraagd had”, grijnste Washington tegenover MLB.com. Door de overwinning blijven de Rangers in het zicht van de Cleveland Indians en de Tampa Bay Rays. Cleveland won echter ook, evenals Tampa Bay.

Mariano Rivera
Tampa Bay won in New York van de Yankees, waar Mariano Rivera afscheid nam van het thuispubliek. Het werd 4-0 voor de Rays. Onder een staande ovatie van het publiek in het stijf uitverkochte Yankee Stadium ging Rivera naar de kant samen met aanvoerder Derek Jeter en pitcher Andy Pettitte, die ook afscheid neemt.

Geen honkslag
Jonathan Schoop speelde op het tweede honk voor de Baltimore Orioles en won met 3-2 van de Toronto Blue Jays. Hij kwam niet tot een honkslag, maar deelde wel mee in een dubbelspel. Bij de Atlanta Braves, die 7-1 wonnen van de Philadelphia Phillies, kwam Andrelton Simmons niet tot een hit.

Nederlaag
Didi Gregorius kwam niet in actie voor de Arizona Diamondbacks die 3-2 een verliespartij leden  tegen de San Diego Padres. Datzelfde gold voor Kenley Jansen. Zijn team, de Los Angeles Dodgers, verloor met diezelfde cijfers van aartsrivaal San Francisco Giants.

www.versgeperst.com