Centro Mahuma kampioenCURAÇAO – Centro Mahuma heeft door een overwinning op Inter Willemstad het kampioenschap in de tweede divisie veroverd. In het SDK-stadion won de ploeg gisteravond met 3-1. De ploeg bepaalt nu in een confrontatie met VESTA wie er volgend jaar in de Liga MCB, de hoogste divisie, speelt.

Na 21 minuten opende Mahuma, dat sterker was in de eerste helft, de score. Een vrije trap werd in het strafschopgebied gepompt, waar Mahuma-spits Juwendrick Balochie de bal vrij mocht aannemen en kon schieten: 1-0. Na een half uur mocht de ploeg op vrijwel dezelfde plaats een vrije trap nemen. Het schot eindigde op de lat, waarna de 2-0 werd afgekeurd wegens buitenspel. Mahuma bleef aandringen en in de blessuretijd van de eerste helft kon Andrum Stokkel vrijuit pingelen en uithalen op doel, wat een 2-0 ruststand opleverde.

Wijzigingen
Door enkele omzettingen aan de kant van Willemstad kwam de ploeg van Ronald Añes weer in het spel voor. Zo ging aanvaller Marc van Eyk vanaf het middenveld spelen. Hij bereidde enkele mogelijkheden en doelpogingen voor, maar miste na een uur spelen een strafschop. Mahuma-keeper Jurkmar Arnhem verrichtte een cruciale redding voor Mahuma door de penalty te stoppen.

Beslissing
In de 73ste minuut besliste Balochie de wedstrijd. Een aanval van Willemstad werd onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Misschien omdat de opwinding zich richtte op de grensrechter lette de verdediging niet op. Balochie dribbelde daarop door de afweer van Inter en tekende van dichtbij voor 3-0. Een late tegentreffer van Isai Marcela na 86 minuten was nog van belang voor de statistieken: 3-1.

Mahuma - Inter Willemstad CVV

Ambiance
De wedstrijd was naar het SDK-stadion verplaatst omdat er veel toeschouwers verwacht werden. In een ambiance die vergelijkbaar was met een goedbezochte Liga MCB-wedstrijd roerden met name de Mahuma-fans zich, zeker vanaf de eerste treffer. Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers, technische staf en supporters van de winnende ploeg gezamenlijk feest.

DSC_0176

www.versgeperst.com