• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

De absolute kraker van het weekeinde was PSV-Ajax. Vlak na rust ging Ricardo van Rhijn, die de volle 90 minuten in actie kwam voor de Amsterdammers, in de fout. De daarop volgende voorzet werd door Ajax-doelman Kenneth Vermeer losgelaten, waarop Tim Matavz 1-0 maakte. Daarmee was de ban gebroken en in een kwartier liepen de Eindhovenaren uit naar 4-0. De 2-0 kwam van Jetro Willems, de linksback van PSV met Curaçaose wortels. De verdediger, voor de wedstrijd nog een twijfelgeval vanwege een lichte blessure, werd na 71 minuten onder luid applaus vervangen. Door de overwinning is PSV koploper in de Nederlandse competitie.

Elson Hooi
Ook Elson Hooi deed van zich spreken. De NAC-aanvaller viel na 68 minuten in bij een 1-0 voorsprong tegen AZ. Hij schoot vijf minuten later op de paal, waarna het voor Rydell Poepon een koud kunstje was om de 2-0 te maken. Hooi scoorde in de slotminuut zelf alsnog, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde. Go Ahead Eagles had in het 0-0 gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden Eloy Room (doel) en Jarchinio Antonia (aanval) in de basis, waarbij laatstgenoemde plaatsmaakte na 71 minuten. Een minieme rol was er voor voetballers met Curaçaose roots bij FC Groningen-RKC. Bij de noorderlingen viel Richairo Zivkovic in de laatste minuut in, bij RKC kwam Denzel Slager niet in actie. Bij Roda JC (3-3 tegen Heerenveen) viel Roly Bonevacia in de laatste minuut in.

Buitenland
In Frankrijk stond dit weekend de topper Paris St. Germain-AS Monaco op het programma, die in 1-1 eindigde. Gregory van der Wiel speelde de gehele wedstrijd. Leroy Fer ging met Norwich City thuis onderuit tegen Aston Villa: 0-1. Vurnon Anita verloor thuis met Newcastle United tegen Hull City. De Magpies kwamen tweemaal op voorsprong, maar Hull tooonde veerkracht en trok aan het langste eind. Zowel Fer als Anita speelden de volledige wedstrijd.

www.versgeperst.com