• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

honkbalCURAÇAO – De Japanse voorzitter van de honkbalcompetitie Ryozo Kato is afgetreden, melden diverse media. Al eerder was er ophef ontstaan over het aanpassen van het gewicht van de honkballen in de competitie. Dit gebeurde om meer homeruns mogelijk te maken.

De verandering is ingevoerd achter de rug van de spelers om, die daarop zijn ontslag eisten.

Homerun-record
Het aftreden krijgt een extra wrange bijsmaak omdat Wladimir Balentien deze week het homerun-record aanscherpte. De Curaçaoënaar heeft er nu 58. Volgens Kato heeft Balentien er echter profijt van dat hij de Japanse pitchers beter kent dan voorheen, en heeft zijn record niets met het gewicht van de bal te maken.

13 reacties op “Ophef in Japanse honkballeague om gewicht honkbal”

 1. @ hero,

  Hoezo vlieg ik van de hak naar de tak ?

  Het is inmiddels volledig bekend dat het gewicht van de ballen is aangepast zonder dat dit reglementair was geregeld (immers: niemand wist ervan). Kun je natuurlijk overheen stappen, maar voorlopig zijn dat wel de feiten. Het record is geslagen met niet reglementaire ballen. Hoe men dat later recht gaat breien is niet mijn probleem.
  Los van dit blijft het nog altijd een prima prestatie, maar wel eentje met een nare smaak.

  Voor de rest gaat het met name om de opmerking van Gordo in reactie op de post van Zorro.

 2. @Edgar je vliegt van de hak op de tak en haalt alles door elkaar. Er is nog steeds niets formeel bewezen dus klepje dicht.

 3. @ Oen,

  Onreglementair houdt in dat het in strijd met de regels is. De bal zal, naar ik mag aannemen, duidelijk omschreven zijn in het reglement (zoals dat bij alle balsporten het geval is). Wanneer je dan gaat spelen met ballen die NIET voldoen aan het bestaande reglement dan zijn die ballen onreglementair. Of dat nu door de bond wordt geinitieerd of niet maakt niet uit, de bal is onreglementair en derhalve het record ook.

  @ Korsow,

  Ok, jij je zin, noemen we het Curacaoenaars, waarvan we weten dat dit voor vrijwel iedereen gelijk staat aan YDK. Waren Wiels en de PS daar niet over aan het stechelen ? Iets met de 80/20 regeling ?

  Het was overigens Gordo zelf die de haat tegen Curacaoenaars er bij haalde, niet iemand anders, dus leg de bal even waar die thuis hoort aub.
  Lees eerst maar eens de reactie van Zorro en dan die van Gordo, dan snap je waar de lange tenen vandaan kwamen.

 4. @Edgar, Onreglementair is als je iets doet wat niet mag van de regels. De Japanse honkbal bond heeft zelf de nieuwe ballen geintroduceert en niet Coco. Niet alleen Coco had profijt hiervan maar elke speler. Mbt Lance en Barry dat waren gevallen waar ze individueel beter van gingen presteren. Een nieuwe bal kan iedereen van profiteren. Zijn de schaatsers van nu bv onreglementair bezig omdat ze de klapschaats gebruiken die bv Ard Schenk niet had?
  Is de F1 rijders onreglementair bezig omdat ze in snellere autos rijden dan bv Senna of Mansell? Zoals MLB al zei.. Iedereen had er profijt van dus ik wil de cijfers wel zien.. anders kan je afvragen waarom Coco wel profijt had en andere hitters niet?

 5. Dat heeft dus niets met haat jegens YDK te maken, maar alles met FAIR PLAY. Helaas is dat woord voor vele YDK volstrekt onbekend, die kennen alleen maar het LANGE TENEN SPEL.

  @Edgar, over LANGE tenen gesproken, kijk naar jezelf want niemand heeft het over YDK gehad maar over Curaçaoënaars. Je zit gewoon wat uit jou duim te zuigen.
  Generaliseren is ook een Kunst waar onze Edje goed in is.
  Op Curaçao zeggen ze ”je speelt en danst op eigen muziek” om aandacht te trekken.

 6. @ Gordo,

  Ik moet Zorro hier gelijk geven.
  Barry Bonds viel ook diep toen bekend werd dat hij doping had gebruikt. Lance Armstrong idem dito.
  In de Formule 1 werd McLaren betrapt op spionage en kreeg daardoor een forse straf.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  In het Golf is jaren geleden ook ophef ontstaan om onreglementaire ballen, waarmee de spelers vrij eenvoudig 300 Yards konden slaan.

  Records in de sport gelden alleen wanneer die REGLEMENTAIR zijn behaald. Of de spelers daar nu wel of geen weet van hebben is niet van belang. Balentien kan hier weinig aan doen, maar zijn record zal niet in de boeken verschijnen………..en terecht.

  Dat heeft dus niets met haat jegens YDK te maken, maar alles met FAIR PLAY. Helaas is dat woord voor vele YDK volstrekt onbekend, die kennen alleen maar het LANGE TENEN SPEL.

  Dus Gordo, doe jezelf en alle YDK een lol en zet die roze bril af. De prestatie van Balentien is nog altijd eentje van formaat, maar helaas onreglementair gehaald. Erken dat en ga weer over tot de orde van de dag.

 7. @ Gordo. Je moet echt mijn reactie beter lezen en heb ik niets tegen Balentien of een YdK, integendeel. Je moet de taal kennen en in dit geval verwar je de waarheid met haat. Dat de waarheid jou pijn doet, is jouw probleem. Je vindt zeker ook, dat een sportman met gebruik van doping een hele grote is omdat hij steeds wint.

 8. @Zorro, jouw reactie was voorspelbaar. ”Iedereen is fout, alleen onze Zorro is goed bezig.” Wat heeft Curaçao en Curaçaoënaars jou toch misdaan en waar komt zoveel haat tegen onze mensen vandaan?

  @MLB, zo is dat, en zelfs dat konden ze niet. Het is nog de vraag of het een en ander wel waar is.

 9. Heb ik gelezen dat hij 58 home runs heeft geslagen…..waarbij hij zogenaamd hulp heeft gehad bij 1 ervan?
  Wat flauw zeg…..om niet buitengewoon toe te geven dat de man gewoonweg goed is!!!!!!!

  Wordt geen enkel onderdeel van het leven meer bespaard van smeer? Ook hier is geld zo ontzettend belangrijk dat men niet eens meer mag genieten van grote daden?

  Pfffffffff………..

 10. Wel lullig voor Balentin dat dit nu wereldnieuws wordt.
  Zeker omdat hij geen enkele invloed op het gewicht van de ballen heeft kunnen uitoefenen en ook omdat alle spelers (denk ik) met de ballen van hetzelfde gewicht hun sport beoefenden.
  Ere wie ere toekomt, hij bleek de beste te zijn!

 11. De productiviteit van een batman hangt af van de bal, de pitcher en de batman en deze balmanipulatie doet dan ook sterk afbreuk aan het record van Balentien en aan het niveau van de Japanse competitie. Met een pingpongbal zou Balentien geen enkele homerun slaan en een slimme pitcher geeft hem constant 4 wide. Een redelijke maatstaf zou zijn wat Balentien in een Amerikaanse competitie zou hebben gepresteerd en dan uit dat vergelijk de conclusies trekken if there is something wrong.

 12. @MLB
  misschien is dat ook gebeurd. Lijkt mij goed om een onderzoek te doen naar de toename van geslagen homeruns per speler in de bewuste japanse competitie.Indien er van geen significante stijging bij die overige spelers is vast te stellen dan is de prestatie van Balentien des te meer te prijzen. ( Misschien kan Palm dat doen , na Balentin een hand geschud te hebben zit die toch mar een week lang uit z’n neus…. en geld van het volk te verbrassen.
  Ik heb begrepen dat keizer Akihito geen tijd voor ene Plm heeft).

 13. Dan zou iedereen toch meer home runs kunnen maken?