WielrennenCURAÇAO – De Amstel Curaçao Race heeft Alejandro Valverde weten vast te leggen. De nummer drie uit de afgelopen Vuelta start op het WK in Florence als een van de grote favorieten. Hij gaat in november van start in de Amstel Curaçao Race. 

Het is voor de derde keer dat de Spanjaard naar het eiland komt. De laatste keer was in 2006 toen hij als winnaar van het UCI ProTour-klassement ook de Amstel Curaçao Race ook op zijn naam schreef.

Oud-Tourwinnaars
“De twaalfde editie staat in het teken van de oud-Tourwinnaars, daar dit jaar de honderdste editie van de Ronde van Frankrijk wordt georganiseerd”, aldus koersdirecteur Leo van Vliet. “Jan Janssen en Joop Zoetemelk zijn van de partij, maar ook Bernard Hinault. We zijn verder ook nog met enkele andere oud-Tourwinnaars in gesprek. En er zullen ook nog diverse huidige toppers worden aangetrokken”. Zaterdag 2 november wordt de race verreden.

Alejandro Valverde actie Tour de France 2013. Foto: Raymond Kerckhoffs
Foto: Raymond Kerckhoffs

6 reacties op “Valverde start in Amstel Curaçao Race”

 1. Ik start dit jaar ook op de Amstel op Curaçao. Maar eigenlijk hoe trager er wordt gereden hoe liever ik het heb… Ben geen prof en rij ook geen koersen. Kan er mij iemand wat meer info verschafffen rond de organistatie want de bevestigingsmail ivm mijn inschrijving heb ik helaas nooit ontvangen.

 2. @Fergel,

  Ik ga nooit kijken, maar toch bedankt. Waar het om gaat is dat deze mensen bijdragen aan het promoten van Curacao, wat alleen maar goed voor iedereen is en dat ook nog eens doen zonder onze belastingcenten. Wat wil je nu nog meer? Of is dat teveel gevraagd aan je?

  @Fred,

  Ik zag tijdens de periode van de TdF een NOS-interview van Mart Smeets voorbijkomen, opgenomen op Curacao, met de toenmalige topfavoriet voor de tour, en ook de uiteindelijke winnaar. Weer fantastische reclame voor Curacaop op de Nederlandse TV, en dat helemaal gratis. Sporza was er ook een aantal keren bij inderdaad.

 3. Ferd Schiedam en Nicolaas, ik wens jullie veel plezier bij deze race. Wees maar enthousiast over een race die in een slakkentempo wordt geregeld en waarvan de winnaar vooraf al is geregeld.

  Want ik wil jullie plezier niet vergallen bij deze Curacaose variant van het sprookje ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’.

 4. Nicolaas, je hebt helemaal gelijk!

  Ver van de pers? Misschien voor de Hollandse pers, maar bijv. Sporza (van de Vlaamse omroep) heef in het verleden van de gelegenheid gebruik gemaakt om mooie en goede achtergrond-interviews op te nemen.

  Het is 1e klas promotie voor Curacao in Europa! Jammer dat CTB (niet merkbaar in ieder geval) deze kansen niet benut door in de Europese wielerbladen promotie te maken en dat er geen sportfiets-pakketreizen door Curacao worden georganiseerd. Er zijn heel wat liefhebbers die de parcoursen later zelf willen affietsen.

 5. Sjeng, bedrog? Heeft iemand jou iets misdaan? Volgens mij weet iedereen dat dit een funwedstrijd is. Het seizoen is afgelopen en de renners vinden het fantastsich hier. Reclame voor Curacao, daar gaat het om.

  En ver van de pers? De pers komt ook gezellig mee en heeft alle tijd met de renners te praten.

  Als je niet weet waar je over praat, zeg dan gewoon niks a.u.b.

 6. En weer trappen we een jaar massaal in het bedrog van de Amstel Curacao race, gelovend dat het een echte wedstrijd is.

  Ben ik dan echt de enige ziet dat een aantal wielrenners die een zwaar seizoen achter de rug hebben hier ver van huis en ver van de pers tegen betaling vakantie komen vieren en met tegenzin nog even op de fiets stappen, vaak na kort voor zonsopgang uit de snek en boerderij Het Vrolijke Vijgeblad te zijn vertrokken?

  De alcoholdampen komen nog van ze af bij de start, en het zou me niets verbazen dat er de vorige nacht al om gedobbeld is wie dit jaar de race mag winnen.

  Maar dat is Curacao, eiland van bedriegen en bedrogen worden. En bedrogen willen worden.