• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

minister Stanley Palm thumbCURAÇAO – Minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling) gaat volgende week naar Japan. De bewindsman gaat naar Tokio om Wladimmir ‘Coco’ Balentien te eren. Balentien schreef zondag het Japanse record voor meeste homeruns in een seizoen op zijn naam.

Palm gaat niet alleen. Een functionaris van het Curaçao Tourist Board (CTB) vergezelt de minister op zijn reis. Ook Hensley Meulens, ex-speler van Balentiens huidige team Yakult Swallows, is aanwezig voor het verrichten van een aantal protocollaire handelingen.

Stanley Palm honkbal - vèlt di Groot Kwartier

52 reacties op “Minister Palm naar Tokio om Balentien te eren”

 1. In de koffer van Prinsjesdag van afgelopen dinsdag in Nederland, gaan er tot en met 2017,
  17 miljoen euro(17.000.000,-) naar de ABC en Bovenwindse eilanden voor alle eilandbewoners die de hoge energierekeningen niet kunnen betalen, de heer Palm c.s.nemen alvast een voorschotje. Geld zat!

 2. Ik heb in eerder bericht ook negatief gereageerd op deze voorgenomen reis van Minister Palm, maar heb inmiddels de overtuiging dat het toch wat anders ligt dan in de media is gesuggereerd. Ik hoop en verwacht dat de regering met een afdoende verklaring komt.

 3. Balentien zit echt niet te wachten op een handje van de heer Palm
  hij denkt vast “: wie is die man eigenlijk?
  Palm moet gewoon hier blijven en zijn werk doen.
  maar waarschijnlijk kost dat meer dan dat reisje.
  Politici die hun werk doen??is een dure grap…

  Pais krijgt mijn stem nooit meer als dit reisje door gaat.

 4. Ik hoorde op de radio dat statenlid Zita Jesus Leito (PAR) deze geldverkwisting in de Staten gaat aankaarten. Hopelijk wordt de reis dan ter stemming aangeboden zodat het voor ons heel duidelijk wordt welke partijen deze reis goedkeuren.

  Al zal het dan wel genant zijn om te zien dat de MFK deze reis gaat afkeuren, want toen zij nog in de regering zaten verbraken Schotte (met prive stoeipoes en privefotograaf), Jamaloodin en el Hakim alle snoepreisrecords. Als Palm de MFK nu eens voor deze records eert in plaats van een volslagen onbekende baseball player aan het andere eind van de wereld?

 5. Schande:
  kinderen gaan met honger naar school en Palm gaat naar tokio om een honkbalspeler een had te geven…
  wat een wereld…..ziek……

 6. Wat zou hij anders moeten doen? Het kabinet noemt dit prioriteit? Vraag het eens aan de mensen in de wijken!

 7. Ferry, asjeblieft zeg, zelfs in Leeuwarden zitten ze niet op zo’n patjepejer te wachten.

 8. Wellicht kunnen we op deze plezierreis besparen door Palm de flessen alcohol van Jamaloodin mee te geven.

  Of wil iemand beweren dat de door Jamaloodin voor tienduizenden guldens gedeclareerde alcohol door hem zelf reeds genuttigd is?

  De kosten van Ramsay Soemanta besparen we door bij Jamaloodin eindelijk eens de cameras op te halen die hij na zijn aftreden nooit heeft ingeleverd.

  En als geschenk voor de geishas heeft Stella van Rijn vast nog wel wat mantelpakjes liggen.

 9. Ik hoor net dat in een bejaardenhuis in Leeuwarden een Antilliaan het record koekhappen heeft verbroken.

  Kan Palm daar ook even heen als hij terug is uit Japan?

 10. Ik verwacht binnenkort een PAIS en MFK regering.. ze kunnen het wel goed met elkaar vinden en houden beide van reizen..

 11. Het wordt ongetwijfeld een leuke week voor Palm in Japan, met sake en geishas en noem maar op.

  Laat hem ervan genieten, want de rest van zijn carriere zal deze schaamteloze snoepreis hem altijd blijven volgen, bij iedere stap die hij zet.

  Zoals met de afwikkeling van het ontslag van de directeur van het CTB die ons het vierdubbele heeft gekost van wat gangbaar is. Want hoe kun je de ex directeur van het CTB doen geloven dat er geen geld voor hem is als je zelf een week later op snoepreis gaat van 100,000 gulden.

  En zoals altijd is partijleider Rosaria oorverdovend stil.

 12. Volgens de Ultimo Notisia (niet de betrouwbaarste krant) gaat dit “palmpje” 100.000 gulden kosten.

 13. Ik heb Pais gestemd maar na dit schaamteloos gegraai nooit meer. Wat laat Rosaria zich hier kennen. Er moeten pijnlijke bezuinigingsmaatregelen genomen nadat het ongeschoolde fraudeurskabinet Schotte het eiland aan de rand van een faillissement had gebracht. En juist dan gaat de Pais partij op een peperdure snoepreis om iemand aan de andere kant van de wereld te feliciteren!

  Hiermee gooit Pais haar eigen ramen in, want die zien we na de volgende verkiezingen niet meer terug. Wat ze zelf ook weten, waardoor ze de rest van hun tijd in de regering ongeneerd zullen doorgaan met nog pakken wat ze pakken kunnen. Naar goed voorbeeld van Jamaloodin die in de laatste weken als minister een wapenarsenaal bijelkaar wist te roven groot genoeg om Noord Korea binnen te vallen.

 14. Deze man is echt niet goed bij zijn hoofd

 15. Minister Palm heeft een akkoord gesloten met de wegens fraude weggestuurde directeur van het CTB.

  Als je zie hoe Palm met deze belachelijke reis gemeenschapsgeld over de balk gooit sluit ik niet uit dat die directeur het dubbele heeft gekregen van wat hij gevraagd heeft.

  Terwijl je iemand die gefraudeerd heeft geen cent moet meegeven, integendeel, laat hem de schade vergoeden.

  Schaam je Palm, schaam je diep, ga snel naar de MFK want daar is jouw gedrag de standard.

 16. Een protestmail naar PAIS is zo geschreven via hun website!

 17. Goede zaak, voor criminelen in b.v. Nederlad is geen geld, maar voor een positief overkomen de yu di Korsou mag de bevolking wel wat geld neertellen. Dat is positief denken.

 18. Laat hem gaan, nu moet iemand erbij zijn.
  Andere stomme uitjes moeten ze niet doen, Laat Japan maar denken dat ze ook geentereseerd zijn in hun mensen.
  Wat coco nu heeft bereik weet je niet of nog een van onze mensen het ooit zal bereiken met het achteruit gaan van alle sporten en sportvelden.
  Laat Japan maar denken dat onze regering echt aandacht heeft voor zijn mensen, Laat Coco maar naast hem staan, voor het gezicht en naam van Curacao. Deze reisje is geen snoepreisje, voor Coco en zijn moeder zou het fijn zijn dat er toch iemand die zogenaamd van ons regering interesse heeft in wat Coco heeft bereik. Masker op laat maar gaan, want ze gaan toch naar dingen dat helemaal niet belangrijk is en dan schreeuwt niemand dat ze niet moeten gaan, of al schreeuwt iemand ze gaan toch.

 19. SCHAAM JE PALM!

  En wij maar denken dat Pais een beschaafde partij was zonder MFK snoepreisjes van Schotte, Jamaloodin, el Hakim, Stella van Rijn en Ramsay Soemanta die geld verkwistend en stomdronken over de wereld trokken.

  Rosaria, wees nu eindelijk eens een vent en annuleer deze idiote trip.

 20. Typisch….

 21. Elke schaamte voorbij! Een echte YdK?

 22. Lood om oud ijzer, het maakt niet wie er in de regering zit. Het wordt nooit wat met republika bakoba !

 23. weer een onnodig snoep reisje met delegatie , Coco komt zelf over ander half maand naar Curacao, Minister de Palm had het geld voor vlieg ticket, hotel e.d beter kunnen gebruiken om bij vele sport accomodatie likje verf te geven. Zie vele basketbal veldje op school plein, brievengat volkswijk met kapotte basketbal ringen van slecht kwaliteit. voetbal velden met doel palen die roepen al jaren voor likje verf. vele velden hebben amper een bankje om erop te zitten. Vele locale sporters die ver zijn gekomen was op eigen kracht en karakter

 24. Mijn stem op PAIS gaat bij deze voor de volgende verkiezingen naar een andere partij.

 25. Is Palm uit de palmboom gevallen?

  Mooie beurt voor PAIS, dat HET alternatief was voor de MFK graaiers.

  We komen bedrogen uit. Dit gaat ze stemmen kosten.

 26. kan dit geld niet beter besteed worden aan de jeugd en een goed sportprogramma.
  dit is geld weggooien, zonder enig nut.
  Schande!!!

 27. Als ik het positief probeer te bekijken; Binnenkort een heleboel Japanse toeristen in punda?

 28. PAIS noemt het overigens ‘NATION BUILDING”

  Nu daar kan ik ze gelijk in geven, want ik geloof niet dat er veel acties zijn die het volk zo bij elkaar kunnen brengen…………in hun walging over dit soort reisjes.

 29. Helaas verwijderd PAIS kritische opmerkingen direct van facebook.

  PAIS laat het masker dus nu eindelijk vallen. De club is in nog geen jaar tijd vervallen tot het niveau van MFK, Jasjes etc.

  Zullen we ooit normale politici krijgen op dit eiland ?
  Wanneer houdt dit zelfverrijken nu eens op ?

  Misschien moeten we maar eens een wandeltochtje gaan organiseren in Punda, zoals dat in het verleden al vaker is gedaan. In ieder geval maakt dat wel duidelijk hoe de bevolking er over denkt.

 30. Wat een gluiperd.. helemaal niets investeren in de jeugd en de sport.. Meeste sporters moeten in verschrikkelijke accomodatie spelen, hebben geen goede trainers en moeten vaak eigen reizen zelf betalen.. en nu moeten de politici weer gaan pronken! Als Coco een man zou zijn dan zou hij weigeren om met hem op de foto te gaan!

 31. Wel een prive fotograaf meenemen he! Zodat wij mooie fotos mogen zien!

 32. Ik ben gewend op dit soort tripjes Stella van Rijn, Ramsay Soemanta en een stel van der Dijzen te zien, maar dat was de vorige graai-regering.

 33. Ik roep alle scholieren zonder boeken en peshonados die hun ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen op om naar Hato te gaan om deze delegatie met potten, pannen en spandoeken uit te zwaaien en straks weer te verwelkomen.

  Hoe haalt minister Palm het in zijn hoofd met een grote groep peperduur de wereld over te reizen om daar een baseball player die werkelijk niemand buiten Curacao kent te gaan feliciteren? Hij heeft echt geen enkele geloofwaardigheid meer als hij dadelijk het volk een nieuwe bezuinigingsmaatregel oplegt.

 34. Ik stel voor dat we gewoon al onze kennissen en vrienden mailen om op dit adres onze ongezouten mening weer te geven.

  Palm is PAIS en hadden zij nu net niet aangegeven dat ze dit soort reisjes de kop in wilden drukken
  Er staan inmiddels al wat reacties en er kunnen er nog veel meer bij !!!!

  https://www.facebook.com/PAIS.09

 35. Hij moet zich rot schamen om nu zo’n dure reis te maken. Geen leerboeken, een slechte ziekte verzekering en heel, heel veel armoe. Ja dan mag je als minister dit sort dingen niet doen.

 36. Niet vergeten dat PS in de personen van Wiels en Asjes een fervent deelnemer en ondersteuner was van het krimikabinet. Schotte. Ook toen heeft Asjes zijn zakken gevuld ten koste van de bevolking. Ook nu is Asjes , hoewel tot nu toe niet veroordeeld, een crimineel . Palm: ik doe er het zwijgen maar toe. Soort zoekt soort.

 37. Het behalen van een sportrecord, weliswaar van een Curacaonaar, is de vraag onder welke taken dit van de Minister van Ontwikkeling valt om deze peperdure reis te maken om Balentien te eren????? Het zal duidelijk zijn, dat de minister niet in de touristen class gaat vliegen en bij iemand in Japan kosteloos kan verblijven. MInimaal business class en dat geldt ook voor de afgevaardigde van CTB. Toch……? Stop hiermee en ga je taken uitvoeren als Minister in je departement, waarvoor je door je eigen volk bent gekozen. Zorgt dat mensen en kinderen die geen voedsel kunnen kopen in je eigen land gaat voorzien van hulp!!!!!

 38. En wat heeft een minister van economische zaken te maken met Sport????? Wat heeft Toerisme te maken met een sport prestatie op club niveau in Japan??

 39. Minister Palm, bel Balentien op (gratis via Skype), stuur een e-card of laat een bos bloemen bezorgen via de lokale Fleurop.

  Want hoe haalt u het in uw hoofd om in een tijd dat alle eilandbewoners de broekruim aan moeten halen op kosten van die eilandbewoners met een grote delegatie naar Tokyo af te reizen alleen om ene Balentien te feliciteren die in een B competitie een record gescoord heeft!

  Ik heb dit bericht op Versgeperst al doorgestuurd naar onze vrienden van de PVV in Nederland, want het zijn dit soort onzinnige domme acties als die van u die Nederland hebben besloten de geldkraan naar Curacao helemaal dicht te draaien.

  Veel plezier in Tokyo, als u terug bent zullen we via de Wet Openbaarheid Bestuur de exacte kosten van uw plezierreis op gaan vragen.

  Schande!

 40. Protocollaire handelingen ? Waarom maken wij van het “stillen” van de honger van al die kinderen die met een lege maag naar school moeten niet een protocollaie handeling. Dit “uitje” van onze minister gaat minstens honderdduizend gulden kosten en laat nu eens een voedingsdeskundige uitrekenen hoeveel en hoe vaak wij die kindertjes zouden kunnen voeden. Het lijkt wel zo’n uitstapje van de regering Schotte maar nu door de regering Asjes, shame on them !

 41. Hmm..

  Lekker hoor weer een snoepreis, bevolking de broekriem aan halen, en de speknekken lekker feestvieren op kosten van het stemvee !!!

 42. Wel op eigen kosten mag ik hopen?

 43. Och god, het reizen begint weer !
  Kan iemand mij uitleggen waar het belang van Curacao ligt om, op kosten van de gemeenschap (die al zonder geld zit) even naar Tokio te reizen ?

  En ik maar hopen dat het potverteren nu zou zijn afgelopen.
  Helaas.

 44. Deze regering begon al strekjes van de regering Gerrit de Raaf te vertonen,maar ze gaan nu ook de streken van Gerrit de Raaf uit te voeren,deze snoepreis gaat minimaal 20.000,00 naf kosten,hadden een hopie kindertjes mee geholpen kunnen worden,gratis maaltijden uit naam van ‘coco ‘ was een betere optie geweest,maar zoals het spreekwoord hier op het eiland is HET EILAND VERLIEST LIEVER ZIJN GELD aan onzin DAN ZIJN WAANZIN OPPERTUNISTISCHE EIGENSCHAPPEN.En het volk blijft deze volksverlakkerij politici steunen tot dat zij er zelf van de honger bij neer storten.ik ga alvast uit mij zelf in een kist liggen slapen en als de tijd rijp is doe ik de deksel zelf dicht om voor eeuwig van het leven te gaan genieten.

 45. Daar gaan we weer! Het hele jaar kijkt niemand om naar onze Coco Balentien, maar op het moment dat deze sporter scoort voelen ook onze bewindslieden de noodzaak hiervan mee te profiteren (natuurlijk op kosten van onze bevolking). Jammer, ik krijg ineens weer Schotte “Flash-Backs”.

 46. Wat belachelijk! Ongelofelijk!

  Ons belasting geld…..

 47. Niets ten nadele van de prestatie.

  Maar hebben we echt teveel geld???

 48. Niets ten nadele van de prestatie,
  MAAR

  Hebben we echt teveel geld zodat we ons dit kunnen veroorloven????

 49. Als Schotte hem dan al niet voor geweest is….en Balentien als uithangbord voor zijn MFK gebruikt, tegen betaling uiteraard, zoals hij heeft gedaan met Churandy Martina.
  (wie betaalt die reizen van Schotte ,zoals naar het honkblteam destijds, eigenlijk?
  of is hij na 2 jaar premierschap voor de rest van zijn leven financieel onafhankelijk?En dat nadat hij financieel voor die tijd bijna aan de bedelstaf was geraakt).

 50. Alsof het niks kost en alsof we in economische hoogtijdagen leven. Mijn gedachten gaan even terug naar de regering Schotte.

 51. Er is geen geld voor schoolboeken of onderwijs maar wel even een uitstapje naar Japan.

  Kent de regering geen preoriteiten?
  Hebben ze daar ooit van gehoort?

  Dit verwijt is niet alleen bedoeld voor Min. Palm maar ook de andere Ministers die maar al te goed weten dat er geen geld is maar die toch dit stilzwijgend toestaan.
  Want, ja, als zij nu stil blijven heb je daarmee het zwijgen van Min. Palm voor hun eigen snoepreisjes reeds gekocht.

  Buk maar Pueblo di Korsow, buk nog een beetje verder……………..

  Waar is jullie verantwoordelijkheid heren Ministers ????

  Kennelijk zit die goed verborgen, onder in de eigen zak.

  Reisgeld, maaltijden, hotel, taxi, huurauto, representatie, overtime, tickets, presentatie-geld, kleding toelage, reis-toelage, buitenland vergoeding, eventuele begeleiding (gaat Min. Palm alleen???) en noem het sommetje maar op.

  Ik schat dat er weer een kleine Nafl. 30,000 wordt weggesmeten.

  ALS 1 BOEK NAFL. 30.00 ZOU KOSTEN HADDEN MET DIT SNOEPREISJE 1,000 BOEKEN KUNNEN WORDEN BETAALD!!

  Beschamend!!

  In een word gezegd,…………….SCHANDALIG!!

 52. Ik dacht dat we met het aftreden van het rariteitenkabinet Schotte van dit soort snoepreisjes af waren.

  De tekorten en de ziektekostenpremies rijzen de pan uit, maar de regering doet aksof haar neus bloedt.