Centro DominguitoCURAÇAO – Centro Dominguito blijft koploper in de Kaya Seis van de Liga MCB. Zaterdag werd de equipe van Centro Barber met 3-2 verslagen. Met name in de eerste helft was de ploeg van Ingemar Pieternella oppermachtig. In de tweede helft viel de landskampioen terug, maar de winst kwam niet meer in gevaar.

Binnen een minuut creëerde Centro Dominguito de eerste doelkans, maar Barber-doelman Marcelo Pisas trad reddend op. Ook de ploeg uit Bandabou stichtte gevaar, maar na 12 minuten opende Mirco Colina junior de score voor Centro Dominguito. Een verre pass viel over de verdediging en Colina rondde bekwaam af. Na bijna een half uur verdubbelde Colina de marge. Steward Sambo legde een hoge voorzet panklaar voor Colina, en die nam de bal op de wreef voor de 2-0. Niet lang daarna kon Steward Sambo een droomkans verzilveren, maar van enkele meters kreeg hij de bal over het doel – tot verbazing van de toeschouwers. Op aangeven van Colina liep Kenneth Kunst vlak voor rust de derde treffer binnen. Het leek gespeeld, Centro Dominguito was tot dan toe oppermachtig.

Comeback
De tweede helft startte verrassend. Ruensley Leuteria (Barber) verraste vriend en vijand met een knap afstandsschot, waarmee hij de achterstand in de 49ste minuut terugbracht tot 3-1. Vijf minuten later liet Jarzinho Pieter een vrije trap van diezelfde Leuteria los, waarna Ruwensley Girigori de bal binnentikte: 3-2 na tien minuten in de tweede helft. De spanning was terug, maar halverwege de tweede helft herstelde Centro Dominguito zich. De ploeg kreeg nog enkele kansen om de beslissende 4-2 aan te tekenen, maar bij beide teams was het beste er inmiddels af. Het bleef 3-2, waarmee Centro Dominguito koploper blijft.

Overige uitslagen
Jong Holland won vrijdag met 1-0 van UNDEBA. Matchwinner was Daymon Lodovica met een doelpunt na 36 minuten. Victory Boys versloeg Jong Colombia gisteren met 2-0. Met nog twee wedstrijden te gaan in de Kaya Seis is Centro Dominguito als enige zeker van een plaats bij de Kaya Kuater.

www.versgeperst.com