• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

honkbal_thumbCURAÇAO – Met twee armen in de lucht keek Wladimir Balentien zijn geslagen bal na. Hij wist het al. Vlak erna vloog de bal inderdaad over de hekken in het centerfield. De powerhitter van de Yakult Swallows is nu alleen Japans recordhouder met het hoogste aantal homeruns in een seizoen: 56.

Daiki Enokida was de ongelukkige werper die het projectiel om zijn oren zag vliegen. Een slagbeurt later was de ban gebroken en deed Balentien het nog eens over voor zijn 57ste exemplaar. Daarmee heeft Balentien het record in stijl gebroken. Ook heeft hij er, vergeleken met de eerdere recordhouders, het laagste aantal wedstrijden voor nodig gehad.

6 reacties op “Balentien breekt Japans homerun-record in stijl”

 1. Piet Snorr, de video was verwijderd. Inmiddels is er een nieuwe geplaatst met daarop homerun 56 en 57.

 2. Jammer dat die video niet werkt. De Japanse baseball league is wel het tweede meest aansprekende competitie van de wereld en na de MLB ook tweede qua Niveau. Dus ik vindt het een geweldige prestatie! Japan is niet voor niets derde geworden in de WBC met een team volledig met spelers van de Japanse competitie.

 3. Liepen mijn Antilliaanse collega’s maar zo snel.

 4. @Ban Serio Swa, heb jij geen leven? Wat een pessimisme. Gatver..

 5. Is dit de reden dat het halve eiland met vlaggetjes op de auto rondrijd?

  Het moet niet gekker worden. Als Balentien dit in de major league gepresteerd had ok, maar de Japanse league is een rusthuis voor uitgerangeerde baseball players die in de major league niet meer meekunnen.

  Ik heb vernomen dat enkelen daarvan in Japan zelfs met een rollator het veld opkomen.

 6. Wladimir Koko Balentien ik ben(we zijn) trots op jou. Wij zijn een klein eilandje, maar we hebben heel veel grote talenten op dit eiland, en jij bent er een. Ik wens je veel succes in je verdere loopbaan. Curacao gefeliciteerd met dit succes van een van onze landgenoot. En aan alle Curacaoenaar wil ik zeggen, laten we stoppen met negativiteit, laten we stoppen met onnodig kritiek op elkaar. Begin het goede in de andere te zien. Laten wij de balk uit ons eigen ogen halen, zodat wij de splinter in de andere zijn oog kunnen zien. Koko nogmaals gefeliciteerd, en op naar de 60 ste. Yes we can.