Fernandez, Guyon_thumbCURAÇAO – Voetballer Guyon Fernandez wordt vervolgd. De Zoetermeerse spits van Curaçaose komaf wordt ernstig letsel door schuld ten laste gelegd, meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Fernandez reed in maart op de Rotterdamse Coolsingel een vrouw op een zebrapad aan.

Het twintigjarige slachtoffer raakte bij het ongeval ernstig gewond en ondervindt nog steeds last van haar verwondingen. Fernandez reed vijf kilometer per uur te hard. Wanneer de zaak wordt behandeld moet nog worden bepaald.

© Novum

8 reacties op “PEC-spits Fernandez vervolgd voor aanrijding”

 1. Beste Zorro, je kan van het beste huis komen maar als je een voetganger aanrijdt op het zebrapad ga je hangen zo ook dit voetballertje.

 2. Op Curacao is het veel erger, bij een zebrapad krijg je nooit voorrang. Met name die bij de rotondes van Zuikertuintje en Renaissance.

  Als je bril of telefoon defect is gewoon daar oversteken en tegen een auto oplopen en daarna een nieuwe bril of telefoon claimen bij de bestuurder.

 3. Je zal in Nederland van zeer goede huize moeten komen om de op een zebrapad overstekende voetganger als schuldige aan te wijzen.

 4. hedendaags denkt men dat ze op een zebrapat altijd voorrang ebben dus niet heh

 5. Beste Edgar, het zal wel aan jou liggen maar die 5 kilometer heeft naar mij gevoel niets, helemaal niets met het “scheppen” van een op het zebrapad overstekende voetganger te maken. Als je een overstekende voetganger schept op het zebrapad ben je schuldig of je nu 50 0f 55 km rijdt. Ik weet dat ze hier daar niet zo zwaar aan tillen maar ik weet zeker dat dat in Nederland een kapitale overtreding, misschien wel misdrijf is. En of die overtreder nou weet dat een bal rond is geeft hem geen vrijbrief om overstekende voetgangers onderste boven te rijden. En of jij mijn mening kort door de bocht vind, geeft naar mijn mening aan dat jij er niets van begrijpt.
  En Triest, buiten de door mij genoemde schadevergoeding voor het slachtoffer zal “Justitie” voor de overtreding zelf ook nog wel een appeltje met onze voetballer te schillen hebben. En dat serves him right.

 6. Wimpiri@ Dat forceschade claime verlost het slachtoffer niet van zijn pijn en letsels die die overhoud.
  Hij moet flinke straf erbij krijgen, Het is normaal geworden dat ze gewoon bij een zebrapad doorrijden en voetgangers geen voorrang geven. Er moet ook flinke gevangenisstraf samen met de claime komen.

 7. @ Wimpiri,

  Dat is een beetje heel erg kort door de bocht.
  5 km/u is amper af te lezen op een snelheidsmeter en is redelijk te verwaarlozen. Ik zou hem zelfs een pluim willen geven voor die snelheid, het gros in Nederland rijdt zo rond de 60 – 65 in de stad.

  En dan het zebrapad ?
  Dan mag een voetganger wel voorrang hebben, maar het houdt niet in dat ze zich zomaar op de weg mogen storten en ook dat heb ik in het verleden al eens meegemaakt.

  Kortom, ik ken de omstandigheden van deze aanrijding niet en het gaat me dan ook veel te ver om Fernandez zomaar te veroordelen zonder alle feiten te kennen. Voorlopig krijgt hij van mij het voordeel van de twijfel, omdat ik weet hoe fietsers en voetgangers zich in Nederland op de weg gedragen.

 8. Al had hij 1/2 km te hard gereden, voetgangers die via een zebrapad oversteken hebben voorrang dus hij is in overtreding en het slachtoffer moet volgens mij een forse schadeclaim indienen.