voetbalCURAÇAO – Voetbaltoernooi voor kinderen ‘King of the Pitch’ is gratis toegankelijk. Eerder werd er nog inschrijfgeld gevraagd, maar door het te elfder ure bijspringen van sponsors is dat niet meer nodig. Dat meldt de toernooiorganisatie, United Soccer Fitness (USF).

Door bijdragen van meerdere lokale bedrijven en instellingen wordt er op meerdere velden gestreden om de King of the Pitch Trophy. Ook ontvangen spelers gratis een sportmaaltijd, sportdrank en een t-shirt. Er wordt in de partijvorm van 3-tegen-3 gespeeld op een klein veld. Door de kleine ruimte en de weinige spelers op het veld komen alle spelers meer aan de bal. Er ligt daardoor meer nadruk op de individuele skills van de voetballers.

Informatie
Het toernooi wordt gespeeld op het veld van CVV Willemstad op de Bramendiweg (wat niet betekent dat niet-leden of -spelers van CVV Willemstad niet welkom zouden zijn). Vanaf 14.00 uur is het mogelijk om in te schrijven. Een half uur later geeft USF een korte clinic, ook voor belangstellenden die niet meedoen. Om 15.00 uur trapt het toernooi af. Rond 18.00 uur volgt de finale. Teams, met minimaal drie en maximaal vijf spelers, kunnen meedoen in de leeftijdscategorieën U7, U9, U11 en U13.

www.versgeperst.com