honkbal_thumbCURAÇAO – Pitcher Shairon Martis heeft gisteren zijn debuut gemaakt voor de Minnesota Twins. De Curaçaoënaar gooide in een enkele inning twee strikeouts, en stond geen honkslagen of punten toe. Veel help het niet: de Oakland Athletics wonnen in Minnesota met 18-3.

In de vierde inning ging het fout voor de Twins. De Athletics voegden liefst tien punten toe. Dieptepunt was een foutslag van Jed Lowrie (Oakland) die door de umpires werd veranderd in een tweehonkslag die goed was voor twee runs. Lowrie sloeg een grondbal langs het eerste honk, waarbij de scheidsrechter aan de kant moest springen om niet geraakt te worden. Scherp waarnemen was daardoor moeilijk.

Runs
Andrelton Simmons sloeg gisteravond twee uit drie, en was goed voor een run. Verdedigend droeg Simmons bij aan een dubbelspel. Zijn Atlanta Braves verloren echter in Miami met 5-2 van de Marlins. Ook goed voor een run was Jurickson Profar. De Curaçaoënaar sloeg een singel in de zevende inning, en werd uiteindelijk binnengeslagen door Ian Kinsler.

Tegenover elkaar
Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Didi Gregorius (Arizona Diamondbacks) kwamen niet in actie toen hun teams tegenover elkaar stonden. Het werd 4-1 voor Arizona. Roger Bernadina kwam niet aan slag voor de Philadelphia Phillies (2-4 verlies thuis tegen San Diego).

www.versgeperst.com