• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

honkbal_thumbCURAÇAO – Wladimir Balentien heeft het Japanse homerun-record geëvenaard. De Curaçaoënaar sloeg in de zesde inning een worp van Kan Otake van Hiroshima Carp zonder pardon over de hekken. Voor de Yakult Swallows-speler was het zijn 55ste homerun dit seizoen.

Hij is de vierde speler die deze mijlpaalbereikt. Sadaharu Oh (1964), Tuffy Rhodes (2001) en Alex Cabrera (2002) gingen hem voor. Balentien heeft nog een 21 wedstrijden om het record te verbreken.

11 reacties op “Wladimir Balentien evenaart Japans homerun-record”

 1. @Wil en Ton Sleutjens: Stop nou eens met die azijnpisserij.Het lijkt mij, al ben ik geen kenner, een prestatie van formaat.

  Dus………Pabien Coco

 2. GA ZO DOOR, Wladimir (Coco) Balentien! Een CURAÇAOËNAAR!

  Een Curaçaoënaar en geen Nederlandse internationals (Volkskrant) of Nederlands honkbalspeler (Wikipedia) zoals sommige media vermelden.
  Versgeperst vermeld het wel zoals het hoort te zijn, Curaçaoënaar.

  Het toont weer het hypocriete gedrag van een aantal NLers. Slechte dingen die door sommige Antillianen zijn gedaan, staan direct in alle media Antillianen of van Antilliaanse komaf. Goede dingen die door Antillianen zijn gedaan, dan zijn ze plotseling Nederlanders.

  We weten beter, Balentien is GEEN Nederlandse achternaam!

 3. en vandaag zondag 15 september N0. 56 en 57!!!!
  Pabien

 4. Ik heb mijn reactie even goed doorgelezen…nope, heb het echt niet gehad over veroorloven van huiselijk geweld. Net zo min ik het over Robin Van Persie (verdacht van verkrachting), Patrick Kluivert (schuldig aan auto ongeluk met doodelijk afloop), Joeri Van Gelder (positief bevonden voor cocaine) heb gehad….ik kan heel lang doorgaan over sporters met een strapblad en daar horen helaas ook Nederlandse sporthelden

  Heeft Andruw Jones een alcohol probleem? No clue. Heeft hij huiselijk geweld gepleegd? Dat staat vast. Is het goed te praten? Met geen 1 woord!

  Nogmaals, Pabien Coco!

 5. Bert, Pablo Escobar was ook financieel onafhankelijk. En El Capone en Willem Holleeder ook.

  Maar jij vind het van mensen die financieel onafhankelijk zijn geoorloofd dat ze hun vrouw in elkaar slaan, hun vrouw bedriegen in sexclubs, alcoholist zijn en ga zo maar door>

 6. PABIEN COCO! Op naar de 56, 57, etc.!

  Dit wil ik wel even kwijt na het lezen van een tweetal reakties:
  Fact: Andruw Jones is best betaalde sporter OOIT in Nederlandse (!) geschiedenis!!!! Hij heeft 10 Golden Gloves, 434 homeruns en 1,933 hits op zijn naam staan. Hij heeft een carriere achter de rug waar je U tegen zegt, dus ik gun hem wel een paar jaren rust in Japan (en lekker nog wat centjes bij verdienen….om dus nog meer financial onafhankelijk te zijn).

  Even uit mijn hoofd, enkele spelers uit Curacao die uit zijn gekomen in MLB (of nog aktief zijn): Jair Jurrjens, Coco Balentien, Shairon Martis, Hensley Meulens, Randall Simon, Diegomar Markwell, Roger Bernadina, Andrelton Simmons, Jonathan Scoop, Jurickson Profar, Didi Gregorius. Ik heb er zeker een paar gemist…sorry hiervoor.

  Mijn punt is, er zullen een paar zijn die het helaas niet lang zullen volhouden in de hoofdmacht, maar over het algemeen hebben de meeste spelers een goede resultaat neergezet. Ik vind het indrukwekkend, zeker gezien het feit dat ze zijn opgegroeid op een klein eiland met amper 150,000 inwoners en waar de trainingsfaciliteiten bij lange na niet zijn zoals in Nederland of Amerika (of Japan).

  Gelukkig voor deze Antilliaanse Spelers is er nog altijd de Nederlandse “Mickey Mouse” competitie en de Nederlandse honkbal ploeg waar ze succesvol hun carriere kunnen afsluiten.

 7. Wil, ja, en Sidney Ponson is ook tig maal gearresteerd voor gewelddadig gedrag buiten het veld.

  Je ziet vaak dat Antilliaanse spelers ontsporen zodra ze financieel onafhankelijk zijn en zielig Justin Bieber gedrag gaan vertonen.

 8. Aardig, maar laten we niet vergeten dat de Japanse competitie een Mickey Mouse competitie is, voor de afdankertjes van het Amerikaanse baseball diie het niveau in de US niet meer aankunnen.

  Zo speelt Andruw Jones nu in Japan, die in de US nergens meer aan de bak kon komen omdat hij niet voor zijn sport leefde, daarom flink was aangekomen, en thuis beter sloeg (zijn vrouw) dan op het veld.

  De negatieve pers daarover (en over zijn escapades in sexclubs) konden clubs in de US ook missen als kiespijn.

 9. Prachtig voor deze knul,nu afwachten of zijn grootste fan Jasjes naar Japan afreist om hem te omhelzen.

 10. Dit is toch geweldig! Ban pa e record! De Japanse baseball divisie is toch wel het tweede meest aansprekende competitie in de wereld. Dus de Homerun record in de handen van een Yu di korsow , geweldig. Die record kan niet mis gaan. 🙂

 11. Pabien Waldimir.
  Laga nos bai gosa i papia di kos bon i positievo tambe awor.
  Ban pe record Waldimir nos tey pa bo, nos ta Sigi apoyabo
  Korsow ta bai den grandi den bon noticia, pabien pabien pabien