HonkbalCURAÇAO – De Royal Scorpions hebben in de AA League een wisselvallig weekeinde beleefd. Zaterdagavond werd er gewonnen van de Wildcats, maar een dag later ging het mis tegen de Santa Rosa Indians. Santa Maria won van de Yankees.

De Royal Scorpions boekten zaterdagavond een 4-0 zege op de Wildcats. In het Stadion Johnny Vrutaal liet pitcher Swenton Martina (Scorpions) zich van zijn beste kant zien. In zeven innings stond hij slechts eenmaal een honkslag toe. Een dag later verloren de Scorpions echter met 4-3 van de Santa Rosa Indians in het Parke Heintje Kool. Angemir Martinus (acht innings) werd de winnende pitcher voor Santa Rosa, ten koste van Sjarwenne Antersijn.

Santa Maria
De Santa Maria Pirates wonnen met 9-4 van de Curaçao Yankees. Pitcher Giangelo Jansen (Pirates) werd al snel van de heuvel gehaald met vier punten om zijn oren in de eerste inning. Roderick Eustatius kwam voor hem in de plaats en werd de winnende pitcher. Na vijf innings trok Santa Maria de stand gelijk (4-4), om in de achtste inning de beslissende tik uit te delen met vijf runs in een inning.

www.versgeperst.com