boksen thumbCURAÇAO – Edwin Baas kijkt met gemengde gevoelens terug op de partijen van de Curaçaose boksselectie op Sint Maarten van afgelopen weekeinde. De gebroeders Isaac en Camelia, Leroy Breeschoten, Jason Gogulski en Argenio Pieters maakten de oversteek. Het succes van de amateurboksers was wisselend.

Isaac “Djadja” Camelia begon sterk en gaf zijn tegenstander Ives Daniel (Sint Maarten) al snel acht verplichte tellen rust. In de tweede ronde begon de conditie Camelia parten te spelen. Daniel kwam terug in de wedstrijd en won hem ook. Broer Wilfred “Ito” Camelia bezorgde zijn tegenstander Berto Joseph (Sint Maarten) meermaals acht tellen. Uiteindelijk werd het in de tweede ronde teveel voor Joseph en stopte de scheidsrechter de partij.

Te zwaar
Leroy Breeschoten was tijdens de weging op vrijdagavond te zwaar. Leroy woog 67,2 kilogram. Er werd afgesproken dat hij zou afvallen naar 65,4 kilo. Zaterdag was Leroy zoals afgesproken op gewicht, zijn Sabaanse tegenstander wilde echter niet meer aantreden. De match kwam zodoende te vervallen.

Misverstand
Jason Gogulski kreeg een paar dagen voor het event een andere tegenstander dan gepland. Hij nam het op tegen de meer ervaren Akeem Williams (Sint Maarten). Williams was licht in het voordeel en stond voor op punten na drie rondes. Door de organisator, die tevens trainer is van Williams, was afgesproken dat de wedstrijd over vier rondes zou gaan in plaats van drie. De officials waren daarover echter niet ingelicht, en riepen Williams uit tot winnaar. Na de wedstrijd werd door de voorzitter van de Sint Maarten Boxing Association publiekelijk excuses aangeboden vanwege het misverstand.

Thuisvoordeel
Argenio Pieters kwam in het hoofdgevecht uit tegen Gregorio Richie (Sint Maarten). Na vier rondes (zonder misverstand deze keer) dacht de Curaçaose hoek gewonnen te hebben, maar de jury, die volledig uit juryleden uit Sint Maarten bestond, besliste anders. Een luid boegeroep van het thuispubliek volgde omdat ze het oneens waren met de beslissing om Richie tot de winnaar uit te roepen.

www.versgeperst.com