• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – United Soccer Fitness (USF) organiseert zaterdag 14 september een voetbaltoernooi voor kids genaamd ‘King of the Pitch’. Het is geen gewoon toernooi, maar een zogeheten 3-tegen-3-toernooi. Het is eigenlijk een georganiseerde vorm van straatvoetbal, maar dan op een voetbalveld met kunstgras.

Natuurlijk tellen de doelpunten, maar het gaat vooral om de technische vaardigheden die de spelers gebruiken om iedereen te entertainen. Door het kleinere veld ligt er veel meer nadruk op de individuele skills van de voetballers. Omdat er maar drie spelers per team zijn, komt iedereen veel aan de bal.

Joga bonita
Nike organiseerde in 2006 de Joga Bonita-tour, waardoor straatvoetbal meer aandacht kreeg. Sinds die tijd worden er veel toernooien georganiseerd in de Verenigde Staten, maar ook in het Caribisch gebied. USF brengt 3-tegen-3 naar Curaçao, door een toernooi te organiseren voor iedereen die zich wil kronen tot de ‘King of the Pitch’ van het eiland.

Wedstrijden
De wedstrijden duren 15 minuten. Spelers worden ingedeeld in dezelfde leeftijdscategorieën als die van de voetbalbond: U7, U9, U11 en U13. Er kunnen maximaal tien teams meedoen per leeftijdscategorie. Per team heb je minimaal drie en maximaal vijf spelers.

Programma
De aanmelding begint vanaf 14.00 uur. Om 14.30 uur geeft USF een korte clinic voor alle aanwezigen – ook als je niet ingeschreven bent. Om 15.00 uur trappen de eerste teams af.

Informatie
‘King of the Pitch’ wordt zaterdag 14 september gespeeld op het veld van CVV Willemstad aan de Bramendiweg. Het inschrijfgeld is 150 gulden per team. Je krijgt daarvoor een t-shirt, een sportmaaltijd en sportdrank voor elke speler. Inschrijven kan telefonisch via USF op telefoonnumer 5134789 of 5103710. Je kunt ook e-mailen naar info@unitedsoccerfitness.com .

www.versgeperst.com