voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

Denzel Slager, die in februari nog meeging naar Mexico met de Curaçaose U20-selectie, scoorde dit weekeinde voor RKC. Erg veel zoden zette dat niet aan de dijk. Go Ahead Eagles, met doelman Eloy Room en Jarchinio Antonia 90 minuten lang in de gelederen, won eenvoudig met 1-4. Een hattrick van Erik Falkenburg en een treffer van Xandro Schenk.

Gelijkspel
Het eeuwfeest van het 100-jarige PSV werd flink verpest door Cambuur Leeuwarden. Het werd in Eindhoven 0-0. Jetro Willems en Jürgen Locadia deden de volle 90 minuten mee. Ook Ricardo van Rhijn (Ajax) en Richairo Zivkovic deelden de punten. De rechtsback van Ajax speelde de hele wedstrijd, de bijna zeventienjarige Zivkovic viel na 69 minuten in. De aanvaller, die al doel trof in het seizoen, kon de puntendeling niet voorkomen. Elson Hooi viel in voor NAC na 80 minuten, maar in de 1-1 tussenstand tegen NEC kwam geen verandering meer. Koploper PEC Zwolle boekte hetzelfde resultaat tegen FC Utrecht. Guyon Fernandez startte in de basis en deed een uur mee.

Premier League
De twee spelers van Curaçaose komaf in de Premier League wonnen allebei met 1-0. Leroy Fer speelde de hele wedstrijd voor Norwich City en won van Southampton. Vurnon Anita kreeg 65 minuten speeltijd als basisspeler bij Newcastle United in een thuisoverwinning op Fulham.

Basisplaats
Bij het sterrenteam van Paris St. Germain speelde Gregory van der Wiel de volledige wedstrijd. Het was zijn tweede volledige wedstrijd van het seizoen. De Parijzenaars boekten een moeizame 2-0 overwinning op Guingamp. In de 91ste en 92ste minuut behoedden Adrien Rabiot en Zlatan Ibrahimovic PSG voor een gelijkspel.

Eerste divisie
Jong Ajax boekte in de eerste divisie zojuist een 2-4 uitoverwinning op Jong PSV. Ondanks een 2-0 achterstand bij rust ging de ploeg van Derwin Martina en Riechedly Bazoer er met de overwinning vandoor. Het Servische talent Dejan Meleg scoorde in de tweede helft twee keer voor de Amsterdammers. Martina lokte nog een overtreding uit waardoor Fabian Sporkslede uit een strafschop de 2-4 kon maken.

www.versgeperst.com